dilluns, 6 de febrer del 2012

06/02/12. Més sobre les preferents. Metodologia del robatori

Benvolguts,

Continuem amb la saga de les preferents. El Síndic de Greuges es posa en marxa. Crec que un bon acudit, i el del Leonard Bear al Periodico ho és, simplifica el coneixement de la metodologia de l’estafa, i crec que caldria que La Caixa, com ha fet en altres ocasions1, tingués l'honestedat de recomprar els bons escombraria que va encolomar, amb traïdoria, als seus clients.
 
El Síndic de Greuges obre actuació d’ofici per les preferents
El departament d'Economia i l'Agència Catalana de Consum, se n'han rentat les mans fins ara; la CNMV, ha reaccionat molt tímidament; l'associació d'usuaris de bancs i caixes segueix en peu de guerra
Davant l’allau de queixes d’afectats per l’afer de les participacions preferents i segons han confirmat fonts del Síndic al directe.cat!, han decidit obrir investigació. El síndic haurà de demanar explicacions a les entitats financeres i a la Caixa sobre la situació que han generat. En canvi, el Departament d’Economia de la Generalitat i l’Agència Catalana de Consum es renten les mans. En varies ocasions el directe.cat! s’ha posat en contacte amb el Departament d’Economia i amb l’Agència Catalana de Consum per tal de saber què pensen fer davant el problema, i fins a dia d’avui no han donat cap resposta.

Tímida reacció de la “Comisión Nacional del Mercado de Valores” davant l’escàndol de les opcions preferents
La CNMV ha mogut fitxa després de l’escàndol de les opcions preferents, però tot apunta a una resposta insuficient davant la magnitud del problema que afecta prop de 210.000 famílies catalanes que han vist atrapades les seves inversions.

El president de la CNMV, Julio Segura, ha reconegut que s’ha detectat algun defecte 'puntual' no generalitzat en la venda de participacions preferents a particulars. Segons Segura, ha quedat clar que les participacions són 'productes complexos'.

Pel que fa als canvis de les preferents que han ofert als seus clients les entitats financeres, el president de la CNMV ha dit que 'no li sembla adequat' que es canviï les participacions per productes 'més complexos encara' i que exigirà la màxima transparència en els fulletons informatius per tal d’assolir la total comprensió dels clients del producte adquirit. La qüestió és que ja fan tard perquè moltes entitats han posat als seus clients entre l’espasa i la paret, i s’han vist gairebé obligats a fer el canvi.
L’associació d’usuaris de Bancs i Caixes i assegurances de Catalunya ADICAE, en peu de guerra

Manuel Pardos, president d'Adicae ha assegurat que les entitats financeres 'han estat comercialitzant aquests productes de risc entre els clients com si fossin inversions de renda fixa', tot afirmant que
amb el deute subordinat, les quotes participatives i els bons, les entitat han volgut tapar els seus forats a costa dels clients.

L'associació té previst dur a terme una demanada conjunta perquè considera que les entitats financeres han dur a terme operacions de bescanvi de les participacions per altres 'productes tòxics, complexos, sense garantia i amb una liquiditat escassa'. Adicae té previst convocar una manifestació d'afectats la primera quinzena de febrer.

Continuem cercant testimonis, volem seguir informant

Agraïm a tothom que ens ha remés correus amb informació i cartes per publicar, davant la gravetat de la situació, amb l’afectació de milers de persones que tenen retinguts els seus estalvis, seguim buscant testimonis, de persones afectades, però també de gestors financeres que ens vulguin fer arribar el seu testimoni, garantint lògicament el seu anonimat. Amb la voluntat de seguir informant i fer-ne un seguiment posem a la disposició dels afectats aquest correu electrònic,
denuncies@directe.cat

 Nota 1. Tinc entès que després de la guerra del 36-39, només la Caixa de Pensions va tornar als seus clients els dipòsits en moneda republicana que els guardaven. No sé si és cert, si els va tornar a tothom, si només ho va tornar a alguns, o com va anar. També sé que els Bancs i Caixes suissos varen quedar-se amb els recursos, diners, joies, obres d’art, que els jueus europeus els havien deixat en custòdia abans de la segona guerra mundial i que mai no van reclamar ja que els nazis els havien assassinat a ells i a totes les seves famílies. Algú en sap res?

Comentaris:

#8 Es una vergonya que s'intenti "tapar" l'estafa de tots els Bancs... Jo vaig invertir tots els meus estalvis i em van assegurar que no podia perdre capital mai, a menys que La Caixa fes FALLIDA... La setmana passada va sortir el impresentable de president, Isidre Faine comunicant una vergonyosa xifra de Beneficis que han tingut en el 2011..... !!! A costa de QUI??? Dels clients que han estat enganyats.
Perque el sous dels directius no els baixaran, es clar, son tant bons enganyant a tothom, que el 2012 encara tindran més benefici!!!!
La setmana passada les estaven venen a un client amb arguments com: "ara valen al 70%", vol dir que ja guanyes un 30%.... Es clar a costa de que un desgraciat que ara necessita els diners perdi aquest 30%.... NO HI HA DRET!!!!

Qualsevol entitat que se’n va a l'aigua, te garantits els dipòsits pel FOGASA.... i els clients de P. PReferents... ni aixó!!!!
Per últim, ens obliguen a canviar-les per un producte pitjor, en que es diu clarament que pots perdre el capital, i que no tenen obligació ni de pagar els interessos... en fi, no em puc creure que estem a Espanya....`pensava que aixó passava a paisos tercermundistes; i pot ser això es el que SOM

#5 Que jo sàpiga, cap medi se'n ha fet ressó. I menys aquell súper Cuní qui cada dia amb tertulians ultra convergents, distreuen l'udiència amb fúbol i temes repetitius com són els problemes de les finances europees. Però com que La Caixa és un dels lobbys anti-catalans, com ho és Tele8 i Rac 1, si mai ho han tocat, ha estat només per reliscar-hi i no per debatre-ho a fons. I de TV3, tampoc se'n pot esperar res més de bo, car de televisió pública només en té això, l'adjectiu, no pas els fets. Mai no els ha tingut.

#3 El que ja és el colmo és que els mitjans de comunicació no es facin ressó d´aquesta notícia. Sembla que no convé que se´n parli? Però els clients tenim molt de poder. Només que la gent comencés a retirar diners en protesta, s´acabarien els xorissos! Jo ja fa temps que he marxat del BBVA. Ara tinc els estalvis a la banca ètica.

#1Ja era hora!!! I la Generalitat?



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada