diumenge, 10 de maig del 2020

08/05/2020. Agències. Nou nyap del Gobierno: es queda sense les mascaretes que reparteix la UE per no haver fet la comanda. Brussel·les dóna als Estats membres (menys a Espanya) un total de milió i mig de mascaretes. La Comissió Europea ha anunciat aquest divendres el repartiment d’1,5 milions de màscares per a personal sanitari en 18 països europeus entre els quals no hi ha Espanya perquè no va sol·licitar participar en aquesta iniciativa de compra conjunta de material necessari en la lluita contra el coronavirus, segons han indicat fonts comunitàries. “Estem fent tot el possible per ajudar els Estats membres a proveir equips de protecció als treballadors sanitaris en primera línia. Ells són els herois de l’Europa actual, això és solidaritat europea en acció”, ha expressat la comissària de Salut, Stella Kyriakides, en un comunicat. El milió i mig de màscares es distribuiran entre el personal sanitari d’Àustria, Polònia, Malta, Xipre, Dinamarca, Suècia, Finlàndia, Països Baixos, França, Itàlia, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Romania, Bulgària, Eslovàquia i Hongria, i també del Regne Unit encara que no sigui Estat membre. Nou nyap del Gobierno: es queda sense les mascaretes que reparteix la UE per no haver fet la comanda Brussel·les dóna als Estats membres (menys a Espanya) un total de milió i mig de mascaretes.


Benvolguts,

08/05/2020. Hem rebut de l'ACN el seguent comunicat:



Nou nyap del Gobierno: es queda sense les mascaretes que reparteix la UE per no haver fet la comanda

Brussel·les dóna als Estats membres (menys a Espanya) un total de milió i mig de mascaretes

AGÈNCIES 08/05/2020
Una mà en primer pla sostenint un grapat de mascaretes a l'estació d'autobusos de Tarragona, a punt per repartir-les el 14 d'abril del 2020. (Horitzontal)

La Comissió Europea ha anunciat aquest divendres el repartiment d’1,5 milions de màscares per a personal sanitari en 18 països europeus entre els quals no hi ha Espanya perquè no va sol·licitar participar en aquesta iniciativa de compra conjunta de material necessari en la lluita contra el coronavirus, segons han indicat fonts comunitàries.

“Estem fent tot el possible per ajudar els Estats membres a proveir equips de protecció als treballadors sanitaris en primera línia. Ells són els herois de l’Europa actual, això és solidaritat europea en acció”, ha expressat la comissària de Salut, Stella Kyriakides, en un comunicat.
Aquest lliurament s’inscriu en una nova compra de deu milions de mascaretes finançada per l’Executiu comunitari d’acord amb l’Instrument per a la Prestació d’Assistència Urgent, afegeix el comunicat.

El milió i mig de màscares es distribuiran entre el personal sanitari d’Àustria, Polònia, Malta, Xipre, Dinamarca, Suècia, Finlàndia, Països Baixos, França, Itàlia, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Romania, Bulgària, Eslovàquia i Hongria, i també del Regne Unit encara que no sigui Estat membre.

Espanya, però “no figura a la llista de països que han assenyalat el seu interès per participar” en aquesta compra conjunta, han explicat fonts comunitàries a Europa Press, que apunten que el país sí va rebre material a través “d’altres mecanismes” comunitaris.

En efecte, la setmana passada Brussel·les va anunciar també l’enviament de màscares protectores FFP2 a Espanya, però també a Itàlia i Croàcia, a través de ‘RescEU’ la reserva europea de material mèdic creada arran de la crisi del coronavirus per donar suport als països més afectats per la pandèmia.

Agències


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada