dilluns, 2 de novembre del 2015

01/11/2015. Marina Llansana. Preguntes a Ban Ki-moon. Corrupció. ¿Vostè ha rebut pressions de la diplomàcia espanyola per fer aquestes afirmacions, tenint en compte els memoràndums i trucades amenaçadores que han sortit del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol els darrers temps adreçats a consolats i ambaixades de tot el món, Casa Blanca inclosa.?

Benvolguts,
Dèiem ahir que en l’exemplar del PuntAvui s’hi trobaven diversos i increïbles articles de diversos camps:
·         Corrupció:
·         Procés
·         Constitució nova República catalana
·         La banca
·         Països catalans
·         Espanya
·         ONU
N'anirem comentant uns quants en apunts successius...

Avui els encetem amb l’article contundent de les categories Procés i Corrupció de la Marina Llansana de títol Preguntes a Ban Ki-moon.

La tercera pregunta és la conseqüència lògica de les dues primeres i evidentment és la definitiva:
Què hi guanyes Ban-Ki-Juncker? Qui et paga tio? A canvi de què?, etc?

1 novembre 2015 2.00 h
KEEP CALM
Preguntes a Ban Ki-moon
Marina Llansana
El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, va dir ahir des de Madrid que “Catalunya no figura en la categoria de territoris als quals l'ONU reconeix el dret a l'autodeterminació”. És una llàstima que, davant d'una afirmació tan sorprenent, el periodista que li feia l'entrevista renunciés a aprofundir més i optés per canviar de tema. Perquè hi ha tres preguntes que se li haurien d'haver formulat, tres qüestions de sentit comú que a la immensa majoria dels ciutadans se'ns haurien acudit de preguntar-li immediatament, sense necessitat de tenir cap llicenciatura en periodisme.

La primera pregunta hauria d'haver estat: ¿En quin punt de la declaració de les Nacions Unides que reconeix el dret a l'autodeterminació dels pobles es parla de categories? El Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals de l'ONU que va entrar en vigor l'any 1976 diu, textualment, a l'article 1: “Tots els pobles tenen el dret a l'autodeterminació.” “Tots”, diu. Cap diferenciació entre pobles, cap matís, cap condició, cap “categoria”.

La segona pregunta que es va descuidar el periodista de fer a Ban Ki-moon és: ¿I per què Escòcia sí i Catalunya no? Què és el que fa que Escòcia formi part de la “categoria” de territoris als quals l'ONU reconeix el dret a l'autodeterminació i, en canvi, no hi figuri Catalunya?

I la tercera pregunta, també necessària per poder contextualitzar l'opinió de Ban Ki-moon: ¿Vostè ha rebut pressions de la diplomàcia espanyola per fer aquestes afirmacions? Hauria estat del tot oportuna tenint en compte els memoràndums i trucades amenaçadores que han sortit del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol els darrers temps adreçats a consolats i ambaixades de tot el món, Casa Blanca inclosa.

La propera vegada que s'hagi d'entrevistar el secretari general de l'ONU, sisplau, que l'entrevisti el periodista Carlos Alsina d'Onda Cero, que va dignificar la professió periodística demostrant fins a quin punt una sola pregunta ben feta és capaç de desemmascarar una gran farsa.
Marina Llansana

Joan A. Forès
Reflexions


COMENTARIS  
+5#1 GERARD PALACIN ARTIGA
Molt bé, senyora Llansana. Unes bones preguntes que els que no estem prou al corrent potser no hauríem pensat. Fantàstic!
Diumenge, 1 novembre 2015 10.12
0#2 JOAN M TXEIC

El Moon estava a la lluna... o feia de lloro del PP ?... en fi disc ratllat protagonitzat per un lloro a la lluna...

2 comentaris:

  1. Molt pertinent el comentari de na Marina Llansana i molt oportuna la teva reflexió, Joan.

    ResponElimina
  2. Segons aquest "il·luminat", segurament comprat per escanya, les illes, com les balears, Corcega Cerdenya, les Canaries. Son territoris dits d'aigua salada per la ONU, i tenen dret de autodeterminació.

    ResponElimina