dimarts, 3 de novembre del 2015

03/11/2015. Ictineu3. Objectiu 1.000 metres. A la primavera passada immersió fins a 100 metres. Es va obtenir matrícula i permís de navegació, el repte és ara obtenir la classificació final del submarí per a 1.000 metres. Eina imprescindible en el futur per ampliar la carta arqueològica subaquàtica de Catalunya i arreu i poder explorar derelictes a molta més profunditat.

Benvolguts,
Ens plau informar-vos de les darreres novetats del projecte Ictineu3. Us presentem el butlletí enviat per Ictineu Submarins aquest cap de setmana. Volem fer-vos avinent que per fer-se més el càrrec de la magnitud del projecte i de les seves possibilitats és interessant esmerçar 10 minutets a visionar els vídeos que ens proposen:
Ictineu3. Ha arribat el dia del gran repte! Objectiu 1.000 metres
Recibe nuestras noticias en CASTELLANO
Receive our news in ENGLISH

 
 
Ha arribat el dia del gran repte!

Objectiu 1.000 metres

Benvolguts,
Després de les proves de certificació i de les immersions de prova dels passats mesos d'abril i juny, hem treballat per a un nou repte: les immersions a màxima profunditat.
Si la primavera passada vam submergir-nos fins a 100 metres i vam obtenir matrícula i permís de navegació, el repte és ara obtenir la classificació final del submarí per a 1000 metres. Per això s'ha hagut de revisar a fons tot el submarí, fer-li algunes millores i continuar amb l'entrenament dels pilots. Ara l'ICTINEU 3 ja és a punt i esperem poder superar aquest nou repte la setmana vinent.

Un cop superades les immersions a profunditat, està previst de fer la primera campanya científica amb els biòlegs de l'Observatori Oceanogràfic de Vilefranche del CNRS, que ja van col·laborar en les proves realitzades a l'Abril.

Mentrestant, a primers d'octubre es van obtenir permisos per a una missió arqueològica al Port de la Selva en què l'ICTINEU 3 va donar suport a l'equip del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, CASC, durant l'excavació del jaciment de Cala Cativa I, un vaixell del segle I a.c. Aquesta missió va servir perquè tant l'equip d'Ictineu com el del CASC poguessin comprovar les capacitats de l'ICTINEU 3 i definir protocols d'actuació conjunta per a propers treballs. Els arqueòlegs del CASC van quedar molt satisfets de les capacitats de l'ICTINEU 3 i estan segurs de què serà una eina imprescindible en el futur per ampliar la carta arqueològica subaquàtica de Catalunya i poder explorar derelictes a molta més profunditat.

Podeu veure un video amb imatges i entrevistes a: https://www.youtube.com/watch?v=fmadBhF12M8

Tant la campanya realitzada amb el CASC com les properes immersions a Villefranche sur mer es fan dins de l'àmbit de la col·laboració, necessària per a demostrar les capacitats del submarí a la comunitat científica i en contraprestació al suport logístic de la operació. Per això continuem demanant el suport econòmic a tots aquells que tingueu ganes de col·laborar: http://www.ictineu.net/patrocini/donacions/
Estem buscant noves aliances perquè l'ICTINEU comenci a explorar els mars i oceans. Us en mantindrem informats en els propers butlletins.


“Un país sense investigació científica i tecnològica viurà hipotecat i morirà” (Dr. August Pi i Sunyer 1879-1965).
© 2015 Ictineu Submarins SL
Estàs rebent aquest correu després de mostrar el teu interès en les nostres informacions per diferents canals
Contacte:
Ictineu Submarins SL
Polígon, s/n
Sant Feliu de Llobregat, Barcelona 08980
Spain
Email Marketing Powered by MailChimp
 
Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada