dimarts, 17 d’agost del 2010

17/08/10. Hi ha independentisme latent més enllà d’ERC?

Benvolguts,

És que no paren! Només es parla d’això! Quin mes d’agost!
En el Directe.cat del dia 12 hi ha un Editorial molt interessant, de títol singular: La unitat independentista.

La tesi de l’editorial és que hi ha independentisme latent més enllà d’ERC i que les baralles entre Solidaritat i Reagrupament no traslladen confiança als possibles votants independentistes però que en canvi  els permet trobar un espai més enllà de l’esquerra socialdemòcrata que és Esquerra Republicana. Un projecte d’independentisme liberal que tingués uns fonaments sòlids podria seduir part del votant sobiranista que encara opta per CiU (que fins ara encara no s’ha demostrat que sigui independentista).

“La unitat per l’objectiu de proclamar la independència i sotmetre-la a referèndum també pot portar-se a terme a posteriori. És a dir que Reagrupament o Solidaritat Catalana es presentin pel seu compte i Esquerra Republicana segueixi amb el seu full de ruta de nacionalitzar l'esquerra catalana. Si entre tots sumessin els 68 escons l’endemà de les eleccions, no hauria d’haver-hi problema per aplegar els seus diputats per proclamar l’Estat Català. Aquesta seria una fórmula pràctica i, més enllà de la cridòria i els fòrums endogàmics, permetria visualitzar quina capacitat de seducció i representativitat real té cadascuna d’aquestes opcions davant la ciutadania catalana.”

És una reflexió molt interessant ja que hi ha molt independentista que no està d’acord amb com ERC ha gestionat el nyap del tripartit i que per altra part no se sent prou d’esquerres per votar ERC. Amb aquesta solució hi ha el millor dels dos mons: No es perd l’esperit del 10J i s’eixampla el ventall de possibilitats!

Adjunto un gràfic molt conegut i discutit, amb la ubicació dreta-esquerra i espanyol-català dels diversos partits que poden concórrer a la propera contesa electoral. La ubicació de cada partit segons el meu criteri, és clara.  La superfície de cada partit defineix, segons el meu criteri, la quantitat de vots que poden obtenir.

Us estaria molt agraït si algú em respongués i m’expliqués la seva visió d’aquest gràfic. Que hi ha ningú per aquiiii? Us ho demano de genollons!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada