dimarts, 31 d’agost del 2010

31/08/10. Article de l'Hèctor López Bofill a l'Avui

Benvolguts,
En l’Avui d’ahir el professor de Dret Constitucional Hèctor López Bofill, ex-militant d’ERC i ara integrat a la Solidaritat Catalana per la Independència (SCI), publica un article de nom “Aventures fracassades” on fa una anàlisi crua de la situació en què es troba Catalunya.
Cal un govern que plantegi una ruptura radical amb el camí que ens porta a l'extinció!
Explica Bofill que CiU no es planteja un referèndum sobre la independència en un termini breu. En canvi CiU es dedica a oferir a la ciutadania per a la propera legislatura una giragonsa encara més tortuosa i més indefinida que la independència: l'exercici del dret a decidir sobre el concert econòmic. L'obscuritat de la fórmula ja expressa la manca de claredat d'idees i confirma que Mas no pot ser el líder del projecte que ens tregui “del sot”. Mas, o bé no sap què està dient, o bé, si ho sap (i, per tant, coneix el destí funest de la iniciativa) està mentint i insultant la bona fe del votant.

La sentència del Tribunal Constitucional sobre el malaurat Estatut ho deixa ben clar: en aspectes financers (com en tots els altres) res del que es pugui decidir a Catalunya vincula les Corts Generals.”

“Una lectura atenta de la sentència sobre l'Estatut revela no sols l'anorreament de qualsevol intent de canviar la lògica de les relacions entre Catalunya i Espanya sinó també un retrocés centralista i uniformitzador respecte a l'horitzó anterior a 2006. Així afirma que “el castellano no puede dejar de ser también lengua vehicular y de aprendizaje de la enseñanza”.

Ergo, l’Autonomia que ens cal és la de Portugal!

Cregueu que val la pena de llegir l’article sencer. I pair-lo!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada