divendres, 2 de novembre del 2012

02/11/12. Els esdeveniments posteriors a l'11S i la posicióde l'ANC davant de les eleccions del 25N

Benvolguts,

Continuem amb les seqüeles de la Marxa per la Llibertat i la manifestació de l’11S.

Des de l’11S s’han produït diversos esdeveniments. En citem uns quants:

·       Reunió de Mas i Rajoy a La Moncloa el 20 de setembre. En Mas portava un mandat del Parlament català per exigir el Pacte fiscal.

·       Negativa de Rajoy i roda de premsa de Mas a la delegació de la Generalitat a Madrid el mateix dia 20, explicant que la reunió no havia anat bé, però cap roda de premsa de Rajoy fins 5 setmanes més tard dient que en Mas va fer-li un xantatge...

·       Convocatòria de noves eleccions al Parlament de Catalunya el 25 de novembre, amb l’explícit afegiment de preparar al llarg de la nova legislatura un Referèndum d’Autodeterminació

·       El rebuig irat del Gobierno espanyol a la convocatòria de noves eleccions (que tindran caràcter constituent) i al posterior Referèndum. L’atac per terra mar i aire del Gobierno, dels seus ministres, dels seus parlamentaris europeus, de la premsa, ràdio i televisió “afecta”, dels militars jubilats, del PSOE i d’en Duran i Lleida a la decisió de Catalunya. Amenacen de que Catalunya fora d’Espanya mai més no podria entrar a la UE, perquè ells no ho permetrien.

·       En els mateixos dies Escòcia planteja una consulta sobre la secessió, pel 2014 i molt semblant a la catalana, de comú acord amb el govern britànic.

·       A Flandes guanyen els independentistes flamencs i també s’estan plantejant la secessió, amb l’agreujant que Brussel·les està en territori flamenc. Si els separats flamencs perden la condició de pertinença a la UE, llavors Brussel·les, capital de facto de la UE estaria en un territori que no seria de la UE!

·       Els alts responsables de la UE, Almúnia, Vivianne Reding, Durao Barroso, no es posen d’acord sobre si els territoris escindits pertanyerien a la UE o no, podrien mantenir l’euro o no, hi hauria fronteres i duanes i aranzels o no, etc.

·       Finalment una veu sensata de la UE: Article d’Albert Segura de títol: La CE insta Mas i Rajoy a pactar com seria un estat català. “L'intent del govern espanyol i de la premsa de Madrid de forçar l'executiu comunitari a amenaçar els catalans amb la seva expulsió de la UE va acabar amb un portaveu de José Manuel Durao Barroso demanant a Mariano Rajoy i Artur Mas que pactin una secessió amistosa. “Haurien de negociar com repartir-se el deute públic, el nombre d'eurodiputats amb què es quedaria la nova Espanya i quants en tindria l'estat català, els seus vots al Consell, la representació al BCE, si tindria eurocomissari i quina seria la seva llengua oficial (?)” http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/589243-la-ce-insta-mas-i-rajoy-a-pactar-com-seria-un-estat-catala.html

En paral·lel amb tot aquest cúmul de moviments, l’ANC es posiciona:

Posicionament de l’ANC davant les eleccions del 25N


Adjuntem la nota de premsa de l’Assemblea Nacional Catalana

Estem a les portes d’escollir un nou Parlament de Catalunya i hi ha raons molt importants per a pensar que en aquest nou Parlament es debatrà el futur de la nació catalana; haurem de decidir entre dos models antagònics de país: continuar essent una autonomia subordinada a les ordres d’un Estat Espanyol centralitzador, que retalla les llibertats democràtiques i escanya econòmicament totes les possibilitats de progressar dels catalans, o emprendre el camí de la recuperació de la nostra independència política, de la llibertat, la dignitat, la democràcia de base i la justícia social, apostant per fer de Catalunya un nou estat d’Europa.

El nostre vot legitimarà tot el procés posterior. Això és el que haurem de tenir ben present quan estiguem davant de l’urna de votació. El 25N tothom ha d’anar a votar, cap independentista es pot abstenir. No es pot distreure cap vot, tots han de servir per reforçar les opcions de la llibertat i l’Estat propi. En aquestes eleccions el vot útil passa per les opcions amb visió de futur, per les opcions que es comprometen a avançar cap a l’Estat propi.

PER QUÈ NECESSITEM ESDEVENIR UN NOU ESTAT DEL MÓN

Per dignitat nacional hem de defensar la nostra llibertat, avançant en el nostre procés d’independència. Hem de dir prou a la submissió i al maltractament continuats en els àmbits econòmic, social, cultural i lingüístic. Hem de dir prou a les campanyes insidioses que, des dels mitjans de comunicació i els mitjans institucionals i polítics, estan escampant l’odi i la mentida contra Catalunya, i ho hem de dir de manera ferma, clara, tranquil·la i pacífica.

Per radicalitat democràtica, catalans i catalanes tenim tot el dret a exercir democràticament el dret d’autodeterminació. A l’Europa del segle XXI ningú pot oposar-se a la regeneració democràtica, ni a la nostra participació en la construcció del nostre Estat.

Per justícia social, la crisi econòmica, política i social que vivim està mostrant la cara més amarga de la nostra societat, retallant drets i prestacions socials, abocant milers de famílies a la precarietat, a l’exclusió i a la pobresa. Necessitem un nou Estat que ens permeti millorar el nostre benestar i ens garanteixi un país més just, més pròsper i més sostenible.

Per tot això, demanem a tots els partits que concorrin a les properes eleccions que subscriguin els següents punts en el seu programa electoral:


1) La sobirania de Catalunya resideix en el poble català. El poble català és qui ha de ser consultat a l’hora de decidir la relació política que vol establir amb la resta de pobles i Estats del món.

2) Ens posarem a treballar immediatament perquè, en la propera legislatura, Catalunya esdevingui un nou Estat d’Europa.

3) Treballarem conjuntament amb la resta de grups polítics perquè el procés de constitució del nou Estat independent sigui el més consensuat possible i esdevingui l’Estat de tots els catalans i catalanes.

INDEPENDÈNCIA ÉS LLIBERTAT, CATALUNYA NOU ESTAT
 
L’ANC demana a tots els partits independentistes que incloguin de manera explícita en el seu programa electoral aquest tres punts i s’ofereix per tal que el procés sigui el més consensuat possible.
 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada