dilluns, 20 d’abril del 2020

09/04/2020. El Nacional. L'OMS demana a Europa que prengui nota de la "terrible experiència" d'Espanya. Sembla que l’OMS ha entès que Espanya ha intentat fer trampa, com sol fer normalment, encara que a Europa els costi de creure-s’ho. I ha muntat unes pantomimes increïbles sobre l’evolució del Coronavirus, amb les rodes de premsa diàries per televisió presentant els actors que no tenien ni idea de la tragèdia que tenien entre mans i l’han convertida en un “esperpent”. Cada dia hem hagut d’aguantar un escenari amb un presentador, tres militars del Glorioso Ejército espanyol, (de generals cap avall), el ministre de Salut i algun altre (ai sí el responsable mèdic...).


Benvolguts,


Sembla que l’OMS ha entès que Espanya ha intentat fer trampa, com sol fer normalment, encara que a Europa els costi de creure-s’ho.  I ha muntat unes pantomimes increïbles sobre l’evolució del Coronavirus, amb les rodes de premsa diàries per televisió presentant els actors que no tenien ni idea de la tragèdia que tenien entre mans i l’han convertida en un “esperpent”. Cada dia hem hagut d’aguantar un escenari amb un presentador, tres militars del Glorioso Ejército espanyol, (de generals cap avall), el ministre de Salut i algun altre (ai sí el responsable mèdic...).

Dels militars no cal que en parlem ja que són soldats del Glorioso Ejército Espanyol, el mateix Exèrcit franquista que es va revoltar el 1936, que l'any 39 va ocupar Catalunya. que ens han explicat què han anat fent en aquest escenari, explicant-nos com saben muntar tendes de campanya a l’interior de camps d’esport, etc. General de la Policia Armada, general de la Guàrdia Civil i un altre general qualsevol.

Aquest escenari m’ha recordat el de l’obra de teatre Martes de Carnaval de Ramón del Valle-Inclan. I què té en comú aquest escenari i l’obra de Valle Inclan? Doncs que aquí hi ha militars i allà també i el Martes significa el deu de la guerra Mart. I en el Martes de Carnaval fan trampa i aquí també.

Vegem:


CORONAVIRUS

L'OMS demana a Europa que prengui nota de la "terrible experiència" d'Espanya

El Nacional
Foto: Sergi Alcàzar

Barcelona. Dijous, 9 d'abril de 2020

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat als països europeus que prenguin nota de la "terrible experiència" que ha patit Espanya amb el coronavirus per la "velocitat vertiginosa" amb la qual s'ha propagat, la letalitat i el "devastador" impacte que ha tingut en la població.

I és que, tal com ha assenyalat l'organisme internacional de les Nacions Unides, Espanya és el segon país del món amb més casos de persones afectades, només superat pels Estats Units, i el segon també amb més víctimes mortals, per darrere d'Itàlia.

"Cal tenir en compte el cas d'Espanya com un exemple de què pot passar", ha dit el sotsdirector general de l'OMS, Bruce Aylward, que ha visitat diversos centres sanitaris de MadridBarcelona i Toledo, alhora que els hospitals de campanya, i ha parlat amb diferents experts sanitaris del país.

En aquest sentit, l'expert de l'OMS ha recordat que el que ha passat a Espanya demostra que qualsevol sistema sanitari, "per molt sòlid que sigui", pot col·lapsar quan es multipliquen exponencialment les persones que necessiten atenció mèdica o hospitalària.

"El més robust dels sistemes sanitaris es pot desbordar en poc temps", ha dit Aylward, que ha instat els països a adoptar mesures estrictes de manera extraordinària, fins i tot a zones amb baixa incidència de la malaltia, perquè el virus ha demostrat que necessita "provisions excepcionals".

 El Nacional







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada