divendres, 8 de juny del 2012

08/05/12. Franco. Autoritari, totalitari i absolutista polític egolàtric i tirànic, assassí de la democràcia i de masses humanes, com Hitler, Stalin, Mao o Pol Pot. I tots el que el defensen tenen el mateix esperit.

Benvolguts,
No calen paraules. Llegiu i emprenyeu-vos!

Del Franco “autoritari, no totalitari” a una biografia “complementària”

La Reial Acadèmia de la Història ha aprovat elaborar una nova entrada al ‘Diccionario Biográfico Español' després de la polèmica generada l'any passat sobre un text en què s'obviava la paraula dictador i dictadura

L'autor de la biografia va fer una entrada lloant la figura de Francisco Franco, cosa que va provocar les crítiques de la societat civil i política

05/05/12 18:43 - madrid - Efe email protegit
Facebook Twitter Google + LinkedIn

La Reial Acadèmia de la Història (RAH) ha aprovat aquest divendres per unanimitat encarregar una nova biografia “alternativa” del dictador Francisco Franco per incloure-la en un nou tom complementari als 25 de què consta el Diccionario Biográfico Español. A finals de maig del 2011 la publicació dels primers 25 volums dels 50 de que consta el diccionari, que conté 40.000 biografies, va provocar una gran polèmicaperquè en el text de Franco, firmat per Luis Suárez, parlava del Generalísimo com la persona que va “muntar un règim autoritari, però no totalitari”. A més, en cap cas parlava de dictadura o dictador, ni de la repressió que hi va haver durant el franquisme.

L'historiador Luis Suárez és patró de la Fundació Francisco Franco i president de l'Hermandad del Valle de los Caídos.

D'aquesta manera, la RAH intenta corregir una biografia que va provocar l'ira de molts historiadors ara fa un any. Amb tot, com que els 25 primers volums ja estan publicats, l'entrada sobre Franco restarà publicada.

Arran de la polèmica sortida, l'Acadèmia d'Història va decidir crear una comissió d'historiadors perquè revisés totes les biografies. De les ja publicades, fins a la lletra H, s'han revisat 447, que ocupen 3.672 pàgines, de personatges relacionats amb actuacions polítiques del passat recent de l'estat espanyol. De totes aquestes, s'ha proposat “la redacció complementària de deu entrades”, la revisió parcial de sis més i modificacions en una trentena de casos.

Dels 25 toms no publicats, la comissió ha revisat més de 500 biografies i ha participat com a comitè editorial a l'edició d'aquests volums. S'han fet modificacions d'algunes entrades i s'han encarregat també biografies alternatives.

Darrera actualització ( Dissabte, 5 de maig del 2012 18:44 )

Comentaris

Rafel Vidal (Vilafranca del Penedès)

La diferència deu ser que la persona autoritària afusella els seus enemics en massa -sobretot els presoners- , però en deixa alguns de vius, per construir el "Valle de los Caídos", per exemple, mentre que el TOTALITARI els mata TOTS, no en deixa ni un.  Franco devia ser un autoritari perquè jo he conegut alguns republicans supervivents de la guerra civil, amb la por i la misèria al cos, però vius.
Respondre
Josep Camps (Sant Feliu de Guíxols)

.... i n'hi ha que encara no entenen que vulguem separar-nos d'aquesta gentussa......

Respondrejosep vicent montesinos i peñarrocha (Llíria)

...i el meu avi va passar unes vacances pagades a la platja d'Argelers, no? S'ha de ser hipòcrita per dir aquestes coses!
Respondre
Joan Crespo i Guilera (La Garriga)

I ningú ha pensat en aplicar-li els qualificatius d'assasí, psicopata i fill de puta ? Crec que s'ajusten més a la realitat que no "autoritari" o "totalitari". Es pot ser autoritari sense ser un assassí, i es pot ser totalitari sense ser un criminal.
Respondre
Pep De Choële (Argentina)

Aquests titular ja els hi van per allá a les ecspanyes...

A Catalunya aquest element ha de ser persona non grata i tractat com ha de ser, com un assasí dictador xenófob ecspanyolista.

A Catalunya ni sombra de franco!

Independencia!
Respondre
Rafel Vidal (Vilafranca del Penedès)

En realitat Franco fou un autoritari, totalitari i absolutista polític egolàtric i tirànic, assassí de la democràcia i de masses humanes, com Hitler, Stalin, Mao o Pol Pot.  I tots el que el defensen tenen el mateix esperit.
Respondre
Sonia Seoane Camps (Lucerna (Suissa))

 Joan Crespo i Guilera (La Garriga) Tot al que tu dius mès impotent i gay!
Respondre
Francesc Antolí Sasot (Sant Joan de les Abadesses)

Espanya i anteriorment Castella sempre han sobreviscut manipulant i tergiversant la història. Pobres desgraciats no saben que el temps ho posa tot al seu lloc.
Respondre
Coses del país dit Espanya, que escrigui la biografia d'en Franco, el dictador totalitari, un historiador franquista!?

La metodologia històrica és una altra cosa.
Respondre
Joan Sanromà (Barcelona)

No sé de què s'estranya la gent. La Història espanyola ha estat sempre un món apart, apartat dels grans corrents occidentals, amb uns vuit segles d'adscripció musulmana, amb la "rifa" del Nou Món que els va convertir en uns nous rics insuportables, amb un catolicisme exacerbat i dominador, amb un sistema caciquil assumit i amb segles i segles de "construcció nacional". I encara no l'han acabat, ni l'acabaran.

Anem al Franco, Franco va ser un feixista, sorgit quan els feixismes europeus i ajudat pels feixistes europeus i els filofeixistes de les democràcies que quedaven. Franco va afegir-se i acabar dirigint un aixecament "militar" contra un estat democràtic esperant que tot seguiria el procediment "normal" en la història espanyola però que va desembocar en una guerra civil i moderna i a la que va seguir una, massa, llarga dictadura on tots els típics tòpics perniciosos de la "història espanyola" es van adobar i conrear fins al punt de crear el "franquisme social

RespondreJoan Sanromà (Barcelona)

Franco va fer més coses a banda d'inaugurar pantans, construir "colònies" i fer de "vigia d'Occidente". Franco va nomenar un successor i resulta que aquest successor avui dia caça elefants. Franco i el "franquisme social" van consentir el procès constitucional espanyol (Precisament quan poc abans a la veïna Portugal van enderrocar l'Antiga Dictadura, que és una manera intel.ligent d'evitar posar les pròpies barbes en remull). I consentint-lo, i promovent-lo (Adolfo Suárez era Jefe Nacional del Movimiento) s'asseguraven "formar part del procès", per aixó cal deslegitimar la Constitució espanyola i impugnar-la en tribunals internacionals perquè el que han fet es garantir-se el Una Grande y Libre i als catalans ni ens deixen ser uns ni grans i molt menys lliures perquè la "Guerra Civil" va ser justificada contra els rojo separatistas
Respondre
Joan Sanromà (Barcelona)

i com va dir aquell ·Antes Roja que rota" per tant vol dir que la seva "obsessió", de la qual en sóm víctimes i fills i pares de víctimes, és aquella "pell de brau", tot i que curiosament i ho deixo pels anàlisis dels psiquiatres pretenguin convertir l'espectacle de patiment i sang dels braus en patrimoni cultural.

Aquesta gent ha destruit tot el que ha tocat. També als catalans que ja veurem si ens en sortim quan tanquin a la bèstia en una masmorra. Pel bé de la Humanitat.
Respondre
Joan Sanromà (Barcelona)

Existeix "L'integrisme hispànic" i no te res a envejar a l’islàmic.
Respondre
pau casals (Tarragona)

la biografia de qualsevol personatge esta sempre  adornada amb el color del pensament politic del autor de la mateixa, de biografies de franco segurament ni han que el posan al lloc que mereix qualsevol dictador tan sanguinari,sinistre i feixiste com ell, e santural qu euna institucio espanyola ambal aque els seus integrants son admiradors del a seva figura com a minim...possin unabiografira que faria caure la cara de vergonya a una estatua de pedra...els que estan allí son del "atado i bien atado"! es lo que es despren dels seus fets! amb tots la els paisos de Europa ha on el feixisme  a estat  present, els feixistes han passat per davant del jutge , al estat  espanyol  no solament no han passat per davant del jutge, si no que ells mateixos s'han donat amnisitia,  tambe cas unic a europa, ells son jutge i part!!!  els seus descendents directes estan avui al poder disfressats de "democratas de toda la vida"... el PP esta servit! [El corrector s’ha saturat!]
Respondre
andreu faura Lao (Barcelona)

FRANCO militar monarquic i servidor dels borbons tot es lo mateig siguem com abans controlats per feixistes espanyols per ells Catalunya es la colonia per trobar el nostres diners i acaba amb nosaltres aquetes aus de rampinya com escut e la rojigualda el drap espanyolero ens priven de llibertats del nostre idioma no podem fer res tant sols contolats per aqueta gent si els partit dels millors obresi els ulls i deixase pactar amb espanya i a la capital provinciana MADRID i negociasin amb altres paisos europeus amb espanya no val la pena desconexio total i com mes aviat millor tenir l ESTAT PROPI impost propis JA TOCA LA INDEPENDENCIA [El corrector s’ha tornat a saturar!]

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada