dimarts, 12 de juny del 2012

12/06/12. ERC vol que el govern nomeni Jordi Pujol 'ambaixador' a la UE

Benvolguts,

Les notícies d’ahir explicaven que ERC està demanant que Jordi Pujol (82) faci d’ambaixador itinerant per Europa.

Molts companys, no lligats actualment a partits polítics i que mai no han votat Pujol ni CDC, m'han enviat aquesta notícia i hi han afegit comentaris. Tots han reaccionat positivament a aquesta proposta.

A mi també em sembla bé, molt bé!

En Pujol continua sent el polític de més categoria que tenim a Catalunya. I no és un illetrat com la majoria de polítics espanyols. En Pujol parla llengües...

I és un polític amb un llistó molt alt que ja ha reconegut que es va equivocar amb els Estatuts. Una altra cosa hagués succeït si hagués tingut la trempera que ens mereixíem!

Cap, cap, dels mindunguis actuals de la política catalana no li arriba ni a la sola de la sabata.

Llàstima que no sigui obertament independentista. I és el rei de l’ambiguitat. Vegeu la resposta a una entrevista del Finantial Times...

En Pujol és com és. Però encara considero que és el millor.

No sé a què espera per fer-se convidar al Parlament de Catalunya i des de la tribuna de convidats fer una arenga per una Catalunya independent, i proposant que des d’aquell moment es quedin tots els parlamentaris autosegrestats fins que en surti una declaració d’independència. Podria produir-se primer un ambient de desconcert, però estic convençut que a continuació hi hauria una catarsi total i completa...

 


Podria ser la seva darrera contribució a Catalunya!


La notícia a l’Avui comentada per Marc Bataller:

ERC vol que Jordi Pujol sigui ambaixador a la UE per potenciar l'estat propi


·         Els republicans creuen que el rescat es pot convertir en una oportunitat per a Catalunya si té veu pròpia

·         També demanen que es denunciï l'espoli fiscal


12/06/12l protegit

Des que en les últimes setmanes l'amenaça de la intervenció ha planat sobre l'Estat, ERC ha demanat amb insistència que el govern expliqui per tots els racons d'Europa que Catalunya pateix un sagnant espoli fiscal i que no és una comunitat autònoma més. I que se'n podria sortir tota sola si “pogués decidir” sobre els seus recursos. Ara que el rescat a la banca s'ha fet efectiu, els republicans exigeixen que es posi fil a l'agulla a aquesta campanya i proposen que Jordi Pujol sigui l'ambaixador català a la Unió Europea.

Consideren que l'expresident de la Generalitat és la persona idònia perquè és molt “coneguda” i no té problemes a denunciar el dèficit fiscal català. “Té molt clar que només hi ha una sortida, que és la independència”, va ressaltar ahir la secretària general d'ERC, Marta Rovira. Els republicans mantenen que és el moment oportú per encetar aquesta via de diàleg amb Europa i que si s'aconsegueix teixir certes “complicitats”, la intervenció de la UE es pot convertir en una “oportunitat” per a Catalunya. Una oportunitat que passaria per fer “paradiplomàcia” per l'estat propi.

Segons les tesis d'ERC, Pujol seria el perfecte substitut de Joan Prat, l'actual delegat de la Generalitat a la Unió Europea. La formació d'Oriol Junqueras sempre s'ha mostrat molt crític amb la política de Prat, perquè interpreta que no té “una visió de país”.

Aquest lobby exterior” s'hauria de complementar amb una gira d'Artur Mas per tots els països europeus per reivindicar el paper singular de Catalunya. “No n'hi ha prou amb entrevistes”, va reblar Rovira. Un altre conseller que també hauria de sortir més a l'exterior i “no estar tancat al seu despatx fent restes” és Andreu Mas-Colell. Pels republicans, té una trajectòria reconeguda a escala internacional que pot ser aprofitada per al bé del país.

La petició d'ERC arriba poc després que el rotatiu Financial Times publiqués un reportatge amb Pujol en què l'expresident defensa la possibilitat que Catalunya tingui un estat propi: “Veuré una Catalunya independent? Som en un moment crucial, i en un moment crucial mai se sap què pot passar”, reflexiona.

Paper mediador

Pujol sempre ha tingut una bona imatge a l'exterior, i en el llibre de les seves memòries relata que quan es debatia la creació de l'euro, José María Aznar li va demanar que explotés les seves bones relacions amb els dirigents europeus per tal de convèncer-los de la viabilitat de l'Estat dins de la unió monetària.

Marta Rovira

SECRETÀRIA GENERAL D'ERC

·         La Unió Europea no ens arreglarà la vida, però si Catalunya
no explica la seva situació i l'espoli que pateix, ho faran els espanyols

·         Una de les claus de l'èxit de moltes independències ha estat la diplomàcia exterior

 “Ara més que mai, concert”
Què passa amb el concert econòmic arran del rescat a la banca? Serà una dificultat afegida més? CDC ja va assegurar durant el cap de setmana que no havia de suposar cap entrebanc perquè “els diners del pacte fiscal ja són dels catalans”. Ahir ERC va tornar a posar èmfasi en la necessitat que Catalunya aconsegueixi la independència fiscal. Però, ara, aquest pas és més primordial que mai, segons els republicans. El rescat europeu a la banca farà que s'incrementi “l'espoli fiscal i social” per a Catalunya i la millor manera de solucionar aquest dèficit afegit és el concert. Marta Rovira va insistir que no cal esperar més, perquè ja hi ha una majoria parlamentaria suficient per iniciar el procés

Aquesta setmana ERC iniciarà una campanya perquè el concert no es dilueixi i buscarà el suport d'entitats, sindicats i patronal.


Comentaris:

·         Per una vegada estic d'acord amb ERC. En Jordi Pujol té un prestigi internacional, coneguts a les altes esferes polítiques i donada la imatge tan pèssima que està donant Espanya i el seu govern central  de si mateixa, seria bo que algú anés a explicar a qui pren les decisions, que Catalunya és una altra cosa, que les coses aquí es fan millor, que molts catalans en volem marxar i que cal que, quan pensin en Espanya hi separin a Catalunya.
·         A més com ja cobra com a ex-President i té secretària no caldria pagar-li un sou.

Com ho veieu?

M’agradaria tenir la vostra opinió!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada