dilluns, 5 de maig del 2014

05/05/14. Directe.cat. Joan Tardà. Pecats d’acció i d’omissió. De com i per què Gallardón ha impedit jutjar els nazis, i record de la Llei d’Aministia de 1977 que va permetre que els botxins perdonaren les víctimes...


Benvolguts,

A l’escola ens explicaven que l’església predicava que hi havia pecats d’acció i pecats d’omissió. Com que sabem la santedat, honestedat i profundes conviccions religioses dels diputats del PP pertanyents a l’Opus Dei, als Guerrilleros de Cristo i similars, de comunió diària, en aquest article no parlarem d’altra cosa que de pecats.  Avui mostrarem un cas de pecat d’omissió. Ja sabem que el Ministerio de Exteriores, Gobierno de España, amb gran afany ha tallat totes les possibilitats que les Federacions internacionals d’esports, admetessin Federacions catalanes. Recordem com a Fresno, California, els Gobierno de España va muntar un assetjament espectacular a tots els delegats sudamericans que havien acordat admetre la Federació Catalana de Hoquei a la corresponent Federació internacional. Els varen interceptar i retenir a l’aeroport, varen amenaçar-los de retirar les subvencions que el Gobierno de España els amollava cada any. Això era pecat d’acció. Vegeu-ne uns exemples en l’apunt:


Això és una mostra del treball fi dels Ministerios del PPSOE!

Darrerament, n’és una altra mostra els llibres, pamflets i libels que genera el Ministerio i que regala als diputats del Parlament Europeu, explicant com som de dolents els catalans i com ens quedarem en els espais siderals “por los siglos de los siglos”, a part de quedar-nos cecs, si seguim els passos que nosaltres mateixos ens hem traçat cap a la independència.

Aquests eren pecats d’acció.

Els pecats d’omissió consisteixen a no fer res:

·       No acabar de traspassar competències contemplades en l’Estatut del 79!

·       deixar eternitzar plets al Suprem o al Constitucional durant temps indefinit,

·       permetre el sobresseiment de causes contra enemics de Catalunya, que al final en ser jutjats ja han prescrit,

·       etc

L’exemple d’avui és el d’un pecat d’omissió, dels diputats pertanyents a l’Opus Dei, als Guerrilleros de Cristo i similars, de comunió diària, que segurament havien anat sota pal·li en el franquisme i han continuat en la Monarquia Franquista Constitucional Bananera actual, fent i desfent...

Hi ha en l’article el paràgraf que explica que internacionalment:

S’ha consagrat l’anomenat "model espanyol d’impunitat" a partir de la injusta i reaccionària llei de punt i final (Llei d’Aministia de 1977), a través de la qual els botxins perdonaren les víctimes...

 
4.5.2014. 22:21 h

De com i per què Gallardón ha impedit jutjar els nazis

Joan Tardà

D’ençà que el ministre Gallardón, gràcies a la majoria absoluta del seu partit, va fer aprovar en el Congrés la darrera modificació de la Llei Orgànica del Poder Judicial (quant a l’àmbit de la justícia universal, bo i enterrant-la), els casos oberts arran de fets considerats Crims Contra la Humanitat o Crims de Guerra han restat sobresseguts. El govern de Rajoy i el seu ministre Gallardón no solament pretenien evitar l’enfrontament amb el govern xinès per la causa oberta contra dirigents del Partit Comunista per la repressió al Tibet i estalviar-se maldecaps amb el govern americà per la mort del càmera Couso, li calia enterrar un altre problema de gran magnitud per les conseqüències que se’n podien derivar. Em refereixo al procés obert a l’Audiència Nacional, conegut amb el nom de Cas Mauthausen, situat ja en un estadi processal que permetia posar el processat a disposició de la justícia. Es a dir, dur davant dels tribunals, a l’Audiència Nacional, el nazi Theodor Szehinskyj, resident als EEUU, a qui l’administració dels EEUU li ha revocat la ciutadania americana, que havia estat guàrdia de les SS Totenkopf al camp de concentració de Sachsenhausen on anaren a parar tants republicans, d’entre els quals el dirigent socialista Largo Caballero.
Efectivament, l’any 2011, el jutge Ismael Moreno va dictar auto d’imputació contra aquesta persona arran d’unes acusacions fetes per supervivents i familiars de persones assassinades als camps d’extermini i només calia (tal com explicità l’ambaixada americana) que s’emetés un títol vàlid de viatge a través d’Exteriors. No obstant, des de la Fiscalia de l’Audiència Nacional i des del mateix jutjat tot es va anar demorant. Demorar, dilatar, d’una banda, a l’espera de la mort de Szehinskyj i, d’altra, fer ús de la correlació de forces al Congrés que permetia modificar la Llei Orgànica del Poder Judicial només amb els vots del PP.
L’Estat espanyol s’ha convertit en refugi de torturadors (la negativa a extradir el guàrdia civil Muñecas i el policia Conesa –Billy el Niño- en són prova) i ha consagrat l’anomenat model espanyol d’impunitat (conegut així arreu del món) a partir de la injusta i reaccionària llei de punt i final (Llei d’Aministia de 1977), a través de la qual els botxins perdonaren les víctimes i, en 2014, ha legislat per impedir l’imminent judici que havia de reparar milers de víctimes republicanes exterminades pels nazis, sobretot a Mauthausen, perseguides
amb el vist-i-plau de la dictadura feixista espanyola arrenglerada a l’Alemanya nazi i a la Itàlia mussoliniana, tal com va resoldre condemnar Nacions Unides en 1946.
Vet aquí la realitat: els fills dels franquistes en el poder actuant de manera contundent perquè són conscients que una condemna d'aquesta mena significaria l'ensorrament del model d'impunitat, el feixisme reviscolant a tota Europa i les víctimes republicanes oblidades.
Una realitat que només podrem revertir amb la proclamació de la República Catalana.
Joan Tardà

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada