dimarts, 9 de juny del 2020

07/06/2020. Editorial El Punt Avui. Es reprèn la repressió. La cúpula dels Mos­sos, els mem­bres sobi­ra­nis­tes de la mesa del Par­la­ment, els síndics elec­to­rals, fins a una quin­zena d’alcal­des, dels més de 700 que es van arri­bar a inves­ti­gar, tri­ats de forma que l’escarni sigui encara més clar, una qua­ran­tena d’alts càrrecs de la Gene­ra­li­tat inves­ti­gats pel jut­jat número 13 –el que deu dur el rècord de durada de la cro­ada con­tra l’inde­pen­den­tisme–, ani­ran seient en els pro­pers mesos al banc dels acu­sats per dei­xar clar què els pas­sarà als pro­pers que s’atre­vei­xin a des­a­fiar l’Estat com es va fer, col·lec­ti­va­ment, l’1-O. El major Tra­pero i la cúpula dels Mos­sos a l’Audi­en­cia Naci­o­nal, els exmem­bres de la mesa del Par­la­ment i l’exdi­pu­tada de la CUP al TSJC, els síndics elec­to­rals, la tren­tena de càrrecs pro­ces­sats per haver pro­mo­gut l’1-O, la desena llarga d’alcal­des i exal­cal­des acu­sats de deso­bediència o la decisió del Suprem sobre la inha­bi­li­tació del pre­si­dent Torra tor­na­ran a con­di­ci­o­nar l’agenda política i la història d’aquest país, i res fa pen­sar que això canviï a curt ter­mini.



Benvolguts,

Just mentre sembla que s’està acabant la pandèmia del coronavirus el Gobierno espanyol reinicia traidorament l’atac contra Catalunya per terra, mar i aire. Actualment tenim el President legítim Puigdemont, a l'exili, la Presidenta legítima del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, i els Consellers legítims Puig, I també Comin i Ponsetí a l’exil·li, els Consellers legítims Junqueras, Rull, Turull, Dolors Bassa,  Meritxell BorràsRaül RomevaJoaquim Forn a les presons...

Ahir el col·laborador Joan Rueda al PuntAvui ens recordava l’estat de la repressió:

La cúpula dels Mos­sos, els mem­bres sobi­ra­nis­tes de la mesa del Par­la­ment, els síndics elec­to­rals, fins a una quin­zena d’alcal­des, dels més de 700 que es van arri­bar a inves­ti­gar, tri­ats de forma que l’escarni sigui encara més clar, una qua­ran­tena d’alts càrrecs de la Gene­ra­li­tat inves­ti­gats pel jut­jat número 13el que deu dur el rècord de durada de la cro­ada con­tra l’inde­pen­den­tisme, ani­ran seient en els pro­pers mesos al banc dels acu­sats per dei­xar clar què els pas­sarà als pro­pers que s’atre­vei­xin a des­a­fiar l’Estat com es va fer, col·lec­ti­va­ment, l’1-O.


Vegem per tant l’Editorial:



7 juny 2020 2.00 h

Editorial El PuntAvui. Es reprèn la repressió

La deses­ca­lada de la crisi sanitària arriba aquesta set­mana a l’acti­vi­tat judi­cial, i val a dir que la nova nor­ma­li­tat en aquest àmbit serà tan poli­tit­zada i con­tra­pro­du­ent com l’antiga, amb tot el focus posat en la repressió judi­cial del referèndum de l’1 d’octu­bre del 2017 a Cata­lu­nya. El major Tra­pero i la cúpula dels Mos­sos a l’Audi­en­cia Naci­o­nal, els exmem­bres de la mesa del Par­la­ment i l’exdi­pu­tada de la CUP al TSJC, els síndics elec­to­rals, la tren­tena de càrrecs pro­ces­sats per haver pro­mo­gut l’1-O, la desena llarga d’alcal­des i exal­cal­des acu­sats de deso­bediència o la decisió del Suprem sobre la inha­bi­li­tació del pre­si­dent Torra tor­na­ran a con­di­ci­o­nar l’agenda política i la història d’aquest país, i res fa pen­sar que això canviï a curt ter­mini.

El govern del PP va encen­dre la metxa i la càrrega política del món judi­cial, amb comp­tadíssi­mes excep­ci­ons als jut­jats de base, està pro­vo­cant la cadena de deto­na­ci­ons con­ce­buda per escar­men­tar l’inde­pen­den­tisme català.

L’actual crisi sanitària, però, ha demos­trat que la maquinària poli­cial i judi­cial de l’Estat no fun­ci­ona només per pro­te­gir el mateix Estat d’un movi­ment democràtic que l’amenaça de frag­men­tar-lo, sinó també per impo­sar una deter­mi­nada versió ideològica de l’Estat per sobre de la volun­tat democràtica dels ciu­ta­dans i els par­la­ments que els repre­sen­ten. La dreta ha seguit el manual de la judi­ci­a­lit­zació, aquest cop con­tra el govern del PSOE i Podem, i aquest ha des­co­bert ara que la poli­cia i la justícia “patriòtiques” poden actuar de forma igual­ment per­versa i il·legítima com a ten­ta­cle de l’opo­sició política, ja sigui per tor­pe­di­nar minis­tres com Mar­laska o Irene Mon­tero com per con­di­ci­o­nar la labor del govern. Una altra de les valu­o­ses lliçons que dei­xarà la pandèmia de la Covid-19 per a qui la vul­gui apro­fi­tar.

Editorial El PuntAvui

Joan A. Forès
Reflexions 


COMENTARIS  
0#1 RAFEL VIDAL
Els manaires espanyols es disputen entre ells per demostrar qui és més franquista i més anticatalà, o sigui més espanyol. La repressió racista de tot el que és català ha estat abans i durant la pandèmia i seguirà sent després de la pandèmia mentre existeixi un català. A part de reprimir-nos i robar-nos només tenen al cap com debilitar-nos i anorrear-nos. AIXÓ NO CANVIARÀ MAI! És una patologia idiosincràtica i irremeiable de l'essència espanyola. No voler veure això és un masoquisme suïcida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada