diumenge, 4 de març del 2012

04/03/12. ERC-RCAT-Catalunya Sí presentarà una proposició a Madrid per derogar els Decrets de Nova Planta

Benvolguts,

Els amics d’ERC i companyia han tingut una bona idea, que en un país amb una base democràtica sòlida, com la Gran Bretanya (GB) per exemple està tenint èxit. Es tracta de demanar al Gobierno de España que es deroguin els Decrets de Nova Planta.

A la GB en diuen devolution i consisteix a demanar el retorn a Irlanda, Escòcia i Gal·les dels drets que tenien abans de la creació de la GB, pas previ a la total emancipació en cas que els respectius parlaments ho acordin. En aquests moments a Escòcia estan en aquest procés d’independització ja que el govern d’Alex Salmond de l’Scotish National Party (SNP) va guanyar les darreres eleccions amb un programa que proposava la independència pactada amb la GB. L’equivalent al Reino de España seria que les nacions sotmeses pel justo derecho de conquista després de la guerra de successió del 1701-1714, Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i considerades com explica encara el mapa de la divisió territorial del 1854 l’“España incorporada o asimilada”, enfront de l’”España uniforme o puramente constitucional” recuperessin l’status de països independents que havien tingut fins el 1714.

Aquesta idea ja l’havíem exposat des del Grup d’Opinió Almogàvers a l’abril del 2011, en el nostre document: Propostes sobre la lluita per a la independència, penjat a internet al juny del mateix any:
https://docs.google.com/present/edit?id=0AZafWG7j0UZxZGY2OHA2cDZfMjhjeGZ0d21kdg

que en la diapositiva 38 explica:

El moviment s’ha de desenvolupar sobre la base d’una tasca comuna que afecti el conjunt, que fins ara havien sigut les consultes i que havent-se acabat aquestes hauria de ser la posta en marxa d’un recurs davant el govern espanyol exigint la derogació del Decret de Nova Planta, que és el que ha tingut com a missió donar caràcter legal a la conquesta militar de 1714 fins avui .

La pregunta que ens podem plantejar a continuació és: Espanya té una base democràtica sòlida?

Una possible resposta la va expressar el president Artur Mas (copiant d’alguna manera una frase semblant del president Pujol, ja fa anys) a una pregunta del periodista del diari 'Frankfurter Allgemeine' que va sortir publicada pel diari ARA l’1 de febrer d’enguany:

Escòcia és un model per a vostè?

Hi ha algunes semblances. Però el Regne Unit no és Espanya i Catalunya no és Escòcia.
http://www.ara.cat/politica/Frankfurter_Allgemeine-artur_mas_0_638336264.html

Es pot afegir, a més que l'Artur Mas no és l'Àlex Salmond!

I ara la noticia:

ERC-RCAT-Catalunya Sí presentarà una proposició a Madrid per derogar els Decrets de Nova Planta

Alfred Bosch, portaveu d'ERC-RCat-Catalunya SI al Congrés dels Diputats, ha anunciat avui que presentarà una proposició no de llei a través de la qual es demana que es deroguin els decrets de Nova Planta dictats per Felip V entre el 1707 i el 1716, que abolien l'organització administrativa dels territoris que conformaven la corona catalanoaragonesa. La proposició reclama que es reconegui la sobirania del poble català i que es restitueixi la llibertat i els drets històrics de Catalunya.

Alfred Bosch ha explicat que 'si s'aprova aquesta PNL no caldrà reclamar el concert econòmic perquè Catalunya ja tindrà aquest règim plenament reconegut en recuperar els seus drets històrics'.



Joan A. Forès
Reflexions

1 comentari:

  1. Lo de "corona catalanoaragonesa" no se ve en este mapa y creo que en ninguno

    ResponElimina