dijous, 22 de març del 2012

22/03/12. La presumpta corrupció institucionalitzada en la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme

Benvolguts,

Fa 15 dies em va arribar un vídeo en dues parts titulat El major robatori de la història de Catalunya (Part I i Part II).

El vaig visionar, em van semblar molt ben fet, el vaig trobar impressionant i vaig esperar si hi havia algun moviment posterior. Ni un! Res!

El vídeo presenta la presumpta corrupció institucionalitzada en la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme que, segons el vídeo, fa anys que dura amb el tripartit anterior o amb el  tripartit actual.

Explica amb pels i detalls, amb noms i cognoms qui hi ha darrera de la presumpta corrupció, industrials, batlles de CiU i del PSC(PSC-PSOE), el Catsalut, la Intervenció general de la Generalitat...

Jo esperava que l’actual conseller responsable Josep Lluís Cleries mouria peça per contrarestar l’atac. Però res!

Ahir vaig trobar una notícia que en parlava. Era una notícia d’ERC (la nova ERC?) de títol: Capdevila demana a la Sindicatura de Comptes que elabori un informe de fiscalització referent a la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme

Carme Capdevila fou des de 2004 vicesecretària general d'Acció Política d'Esquerra Republicana de Catalunya i diputada al Parlament de Catalunya des de l'any 2003 per la circumscripció de Girona. En la VII legislatura ha estat presidenta de la Comissió de Política Social de la Cambra catalana i ha estat membre a més de les comissions parlamentàries per als Drets de les Dones, sobre Immigració i la Comissió del Síndic de Greuges. Del 2006 al 2010 fou Consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya (càrrec ocupat ara per Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família).

L’exconsellera reclama que la Sindicatura de Comptes elabori un informe de fiscalització referent a la Corporació de salut de la Selva i el Maresme.

I per què no l’havia demanat quan era la seva responsabilitat evitar la corrupció?

Per tant Capdevila que fou la responsable de la conselleria durant 4nys es queixa perquè ella no va veure res, no va sentir res ni va parlar gens sobre el tema. I ara el tema es destapa. Quin mal gust. Per sort en aquesta merda de país poca aigua d’escàndols arriba al riu i a cap càrrec públic se li retreu la feina feta o no feta, mentre n’era...


I ara l’article d’ERC:

Capdevila d’ERC demana a la Sindicatura de Comptes que elabori un informe de fiscalització referent a la corporació de salut de la Selva i el Maresme

Dimarts, 20 de març del 2012


La diputada d’ERC al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, ha presentat una Proposta de Resolució demanant a la Sindicatura de Comptes perquè elabori un informe de fiscalització diferent a la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme, corresponents als exercicis pressupostaris 2009, 2010 i 2011 que inclogui especialment totes les despeses corresponents a les partides pressupostàries de protocol i representació, estudis i dictàmens, i despeses diverses.

La Corporació de Salut de la Selva i el Maresme, creat el 2001, és un consorci sanitari públic que integra 2 hospitals, 7 àrees bàsiques d’atenció primària, 3 centres sociosanitaris i 2 centres rehabilitadors extrahospitalaris, amb entitats consorciades o participades del Consorci Sanitari de la Selva, l’Hospital Sant Jaume de Calella i la Fundació Hospital Asil Sant Jaume de Blanes.

Arrel d’un publicació d’àmbit local i la divulgació d’un vídeo des de les xarxes socials, on es qüestionava la gestió financera d’aquesta corporació, ha posat en el punt de mira a la Corporació de Salut de la Selva i el Maresma, fet que s’ha magnificat davant la negativa dels responsables municipals de fer pública la justificació de determinades partides pressupostàries de la institució pública, informació sol•licitada per escrit en els diferents ajuntaments afectats.

Capdevila explica que “vist l’alt grau de repercussió pública que aquests fets han generat i tenint en compte la necessitat de preservar la imatge i la credibilitat de les institucions públiques i esvair qualsevol dubte sobre la seva gestió i en virtut del principi de transparència es fa necessari que la Sindicatura hauria d’incorporar en el seu pla de treball de l’any 2012 la fiscalització de la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme”.




Aquí hi ha els enllaços amb els dos vídeos. Escolteu-los i jutgeu vosaltres mateixos:





Joan A. Forès
Reflexions

1 comentari:

  1. Indecent. Aquest tema ha estat totalment ocultat pels mitjans de comunicació i el que denuncia el vídeo sembla prou creïble.

    ResponElimina