divendres, 2 de març del 2012

02/03/12. Per terra mar i aire. Espanya ofega les ambaixades catalanes

Benvolguts,

 Continuem amb la saga del “Per terra, mar i aire”.

Els diaris diuen que el Gobierno vol fusionar les delegacions catalanes a l’estranger o sigui diluir-les en el gran magma de les ambaixades espanyoles. Esperem que aquest sigui un llistó que el govern Mas no deixi ultratraspassar!

Espanya ofega les ambaixades catalanes

Ara es vol fusionar les ambaixades autonòmiques amb les espanyoles sense tenir en compte la rendibilitat que puguin tenir:

El Ejecutivo exige a las comunidades que integren sus oficinas comerciales en la red nacional.

Ahir el diari econòmic Expansión ens delectava amb una gran notícia: el govern espanyol vol fusionar les ambaixades autonòmiques amb les de l’Estat per a reduir costos i evitar “duplicitat”. Segons el govern espanyol, les ambaixades autonòmiques a l’estranger suposen un dispendi que a l’actualitat no es pot permetre l’Estat. El que no menciona, però, és el dispendi que suposen les ambaixades espanyoles.

El cos de diplomàtics espanyols acomodats es pot gastar 50.000 euros en una piscina a la delegació espanyola de l’Aràbia Saudita o 6 milions d’euros en la nova residència de l’ambaixador al Marroc. En canvi, és una despesa excessiva gastar 2 milions d’euros en les delegacions catalanes que tenen una gran rendibilitat econòmica.

Segons Expansión, Catalunya i Andalusia són les úniques comunitats autònomes que s’han oposat a la mesura. I, de fet, la il·lustració que fa el rotatiu es basa en xifres errònies. Segons explica, hi ha més de 40 oficines catalanes a l’estranger gestionades per ACC1Ó, l’organisme català de promoció exterior. Només cal anar al
mapa de l’organisme per comprovar que la xifra és de 33 oficines. A més delegacions del Govern només són cinc: Nova York, Londres, Berlín, París i Brussel·les.

Així doncs, la potenciació de la “marca España” requereix eliminar qualsevol marca autonòmica, per més rendible que sigui. Les exportacions catalanes s’han vist reforçades per la presència de delegacions. Les xifres –veritables– parlen per sí soles. A França, les exportacions es mouen en 8.500 milions; a Alemanya, en uns 4.500 i als Estats Units, en uns 1.110. Per tant, absorbir les delegacions autonòmiques és en benefici de la “unitat d’Espanya”, més que en benefici de l’economia.

Vegeu la notícia completa a: Notícia a 'Expansión' sobre les ambaixades(PDF, 185.37 KB). En l’Expansión a la mateixa plana hi ha dues notícies: L’absorció de les “ambaixades” i la Unificació dels carnets sanitaris, aquest últim amb un concepte que deu està mal expressat:

·         Otras medidas de cohesión que se van a impulsar es la eliminación de las fronteras sanitarias entre regiones y la historia clínica digital.

Suposo que no volen suprimir sinó “unificar grandificar i liberar” com en la dictadura, sinó que deu voler dir que “para que nos entendamos todos” els historials dels pacients que estiguin escrits en lengua no nacional, s’hauran de refer i continuar en lengua nacional!
Ja en sentirem a parlar...



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada