divendres, 23 de març del 2012

23/03/12. L'absentisme laboral i altres històries

 Benvolguts,

En Ramon Rovira a l'Avui ens explica històries sobre la picaresca, virtut molt celtibèrica, com sabeu després d’haver llegit El Lazarillo de Tormes, traducció al castellà d’una obra escrita en català, que després fou cremada o eliminada.

21/03/12 email protegit

Un tast:

Fa molts anys vaig treballar en una empresa on hi havia un individu que pispava el paper de vàter. En una altra van haver d' encadenar algunes eines perquè algú se les emportava. 2.450 funcionaris de la Comunidad de Madrid han tornat a la feina de cop quan el govern ha suprimit el complement salarial que els pagava els dies que estaven suposadament malalts. Un estudi de les mútues d' accidents denuncia que entre el 7 i el 13 per cent dels casos d'absentisme laboral són irregulars i que cada dia entre 70.000 i 130.000 persones estan de baixa de forma fraudulenta o injustificada. Si han arribat fins aquí, ja poden deixar de llegir. La contundència d' aquestes dades és tan formidable que qualsevol ratlla més semblarà pura moralina.
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/520328-els-suissos-son-tontitos.html

Aquesta introducció serveix per obrir l’enllaç: Mèxic
El clip diu unes grans veritats, reflexiona i s’autoflagel·la a nivell de país i d’herència.

El clip m’ha arribat amb la següent introducció: Este Power, me ha recordado un refrán de mi pueblo: " Los pucheros se parecen a las ollas ". En esta presentación, donde dice México,  poned España y comprobareis que fuerte y duradera ha sido la herencia que les dejamos y que verdad tan grande es  cuando se dice que somos pueblos hermanos.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada