dijous, 2 d’agost del 2012

02/08/12. El Mundo insta Rajoy a "deixar d'aportar liquiditat a Catalunya"

Benvolguts,

No crec que calguin gaire comentaris, excepte que en la piràmide de poder no sé si El Mundo està per sobre o per sota del TC!

El temps (curt) ens ho aclarirà!
 


'"El Mundo' insta Rajoy a "deixar d'aportar liquiditat a Catalunya"

Anima el president espanyol a que "posi en marxa el mecanisme per a la seva intervenció"

Avís

Aquests comentaris són opinió exclusivament dels usuaris. No s'admeten comentaris insultants, racistes, ni contraris a la llei. No s'admeten comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia.



El diari El Mundo ha lamentat el "dany irreparable a Espanya que ahir van causar els governs de Catalunya i Andalusia" en no assistir a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera i ha demanat al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que deixi "d'aportar liquiditat avui mateix i posi en marxa el mecanisme per a la seva intervenció".

En el seu editorial considera que "el boicot als plans del Govern per controlar el dèficit que ahir van escenificar els consellers d'Economia de Catalunya i Andalusia suposa posar-li al país la soga al coll" i lamenta que "el desafiament" arriba "en un moment crític per a Espanya".

En aquest sentit expressa que "la desconfiança al país ha provocat una sortida rècord de capitals que arriba als 160.000 milions d'euros en els cinc primers mesos de l'any, mentre que en el balanç a meitat d'any les despeses de l'Estat es desvien un 17 % del pressupost com a conseqüència de l'augment de les prestacions per desocupació, l'encariment del deute i -atenció- les transferències a les autonomies".

"Davant d'aquestes dades -conclou- és una provocació la resposta de Catalunya i d'Andalusia. Però és que, a més, el Govern està garantint la solvència de les dues comunitats i la Generalitat acaba de demanar el rescat de l'Estat davant la impossibilitat de pagar tan sols les nòmines als seus funcionaris".



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada