dilluns, 8 d’abril del 2013

08/04/13. Foment del Treball, un brindis al sol per evitar parlar d’una Catalunya independent

Benvolguts,

Adjunto una crònica sobre l’acte celebrat fa dos mesos a la patronal Fomento del Trabajo Nacional, que fou convocat per Fomento i que les altres patronals Cecot i Pimec així com la Cambra de Comerç varen deixar sols, malgrat que havien acceptat de participar-hi. En la negativa d’aquestes darreres associacions hi ha el treball del Cercle Català de Negocis que s’hi va oposar des del primer moment, explicant que els interessos de les pimes no són els mateixos que els de les grans empreses dels lobbies del BOE i del Puente Aereo.
 

15 de febrer de 2013 05:00 h

Foment del Treball, un brindis al sol per evitar parlar d’una Catalunya independent


Gay de Montellà fa una crida a la unitat i al diàleg per consensuar un Pacte per al Creixement. Prefereix un miracle a reconèixer que la solució es troba en una Catalunya independent


El discurs del president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, ha passat per alt el Pacte Fiscal i el procés sobiranista. La intervenció s'ha centrat en la vàlua dels empresaris per garantir la cohesió social i l'Estat del Benestar. Gay de Montellà ha defensat la necessitat que Catalunya tingui un entorn propici per a l'activitat empresarial i per això cal desplegar esforços perquè les administracions, els empresaris i el sindicats ''treballem junts, amb unitat, per al diàleg'' per signar un Pacte pel Creixement. El president de la patronal s'ha referit a l'entorn de corrupció i ha dit que més enllà dels mecanismes de control cal que l'ètica s'imposi en les relacions de mercat.
Altres articles relacionats:


 
Negar la independència com a solució

Gay de Montellà ha dit que aquest Pacte per al Creixement haurà de contenir una sèrie de mesures urgents per mobilitzar capacitats productives, que ara es tenen i no es poden desplegar, i reformes estructurals, que ''requereixen'' d'acords amplis.

L'objectiu de les mesures que hauria d'incloure aquest Pacte per al Creixement seria construir un entorn propici per a l'activitat empresarial. Tots els esforços, d'empresaris, institucions i sindicats, han d'anar dirigits a aconseguir que per sobre de tot, tots aquests interlocutors ''treballin junts, amb unitat, per al diàleg, la negociació i el pacte'', ha conclòs.

El principi de la seva intervenció, davant l'entorn de polèmica que ha planejat a l'entorn de la convocatòria d'aquest acte, que finalment només ha comptat amb la participació de Foment, dels seus empresaris i dels membres de la junta directiva, Gay de Montellà ha aclarit la naturalesa de la convocatòria 'Anem per feina'. El president ha dit que ''no hem vingut avui aquí els empresaris a demanar res, ni a protestar per res, ni a donar lliçons a ningú''.

El discurs de Gay de Montellà ha fugit del contingut polític que ha planejat la convocatòria i el mateix Eusebi Cima, el primer que ha intervingut, ha dit que es tractava d'un acte ''al marge de posicionaments polítics''. (Jo soc apolític de dretes, que deia l’acudit)

Tot i aquest esforç d'evitar el missatge polític, fora al carrer, a la Via Laietana, davant l'entrada principal de la seu, un centenar de persones s'han dedicat a escridassar als empresaris que anaven sortint de l'acte.

Ètica davant la corrupció

En relació amb l'entorn de corrupció institucional i política, el president de la patronal ha defensat que més enllà del mecanismes de control, ''la honradesa i el prestigi social d'una organització va molt lligada a les actituds personals''. Per Gay de Montellà ''la transparència i el diàleg actiu, són preventius d'actituds corruptes''. ''L`'economia de mercat sense ètica, és dels tot impossible'', ha reblat.

La intervenció del president ha estat dominada pel missatge empresarial. Al llarg del discurs ha citat una sèrie de propostes per sortir de la crisi, presentades per capítols, tant en l'àmbit de l'administració, com en el diferents àmbits de mercat.

CCOO i UGT ''un exemple''

Gay de Montellà ha tingut paraules de reconeixement en relació amb la capacitat de diàleg cap els sindicats de CCOO i de la UGT. El president ha dit que ''han estat un exemple''. En aquest sentit, ha tornat a destacar la necessitat del diàleg i la negociació. ''Cal parlar, negociar i ser creatius fins el final'' i en aquest moment ha citat el cas de Nissan a Catalunya ''com un bon exemple de diàleg, negociació i pacte''.

Tant Gay de Montellà com Eusebi Cima han criticat la política de contenció de la despesa que obliga la Unió Europea i han reclamat la necessitat d'acompanyar l'austeritat de polítiques de creixement perquè s'està posant en ''risc'' la cohesió social i aquí els empresaris ''tenim molt a dir i molt a fer'', ha dit.
 
Al ''límit'' de la pressió fiscal, però cap referència a l'espoli fiscal

En un auditori ple d'empresaris, que l'organització ha quantificat en unes 400 persones, el president no podia deixar de referir-se a la càrrega impositiva i a la fiscalitat. En aquest sentit, Gay de Montellà ha dit que s'està ''al límit de la pressió fiscal individual''.

El president ha reclamat garanties en relació amb el termini que s'eliminaran aquests augments conjunturals que s'han fet per ajudar a reduir el dèficit públic.
 
Notícies relacionades

 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada