dissabte, 13 d’abril del 2013

13/04/13. Victor Alexandre. Socialistes catalans, nacionalistes espanyols.En el fons, els socialistes són tan espanyolitzadors com el Partit Popular, però més hipòcrites.


Benvolguts,

Hi ha pensadors-articulistes que saben dir encertant-la de ple el que tu creus penses i creus que hauries de dir però pot ser que et costi d’expressar-ho. El Victor Alexandre és un d’aquests. Els seus conceptes són simples, encertats i contundents- vergonya aliena, cinisme, buidor letàrgica. Traieu-vos el barret!

13/04/2013

Socialistes catalans, nacionalistes espanyols

Ja s’ha convertit en una tradició el fet que no hi hagi setmana sense que Pere Navarro, cap de files del PSOE de Catalunya, faci unes declaracions que provoquin vergonya aliena. Hi ha dirigents polítics dels quals hom es pot sentir ideològicament molt lluny però que, com a mínim, tenen la facultat de mostrar un cert enginy a l’hora de bastir el seu cinisme. El senyor Navarro, en canvi, mai no diu res. És el viu retrat de la buidor. Una buidor letàrgica que només té interès si és observada des d’un punt de vista psicològic, ja que som davant d’un polític amb un greu problema d’autoodi –odia la sola idea de viure en una Catalunya lliure amb veu i vot a les Nacions Unides–, amb una necessitat permanent d’amagar la seva veritable ideologia –és un espanyolista tímid que se serveix d’eufemismes per dir que la nació dels catalans és la nació espanyola- i amb unes contradiccions discursives esborronadores.

Diu Pere Navarro al govern català: “Que no pretenguin anar tancant escoles i avançar cap a la independència amb el nostre ajut”. I quan ho diu, a més d’amagar que en una Catalunya independent no caldria tancar escoles, també amaga que la situació d’asfíxia econòmica de Catalunya és fruit de l’espoliació a què el seu partit i el PP la sotmeten des de fa molts anys. Què ha fet fins ara per Catalunya, la delegació catalana del PSOE, a banda de votar al Congrés sistemàticament en contra dels nostres drets nacionals i d’estafar tots els catalans –els del seu partit també- dient-los, quan governava, que el nou finançament era “megagalàctic”? En el fons, els socialistes són tan espanyolitzadors com el Partit Popular, però més hipòcrites. L’un, ens vol de dretes, i els altres ens volen de centreesquerra, però tots dos ens volen espanyols. Per això han insistit tant aquests darrers dies demanant als ajuntaments de Catalunya que el 14 d’abril pengin la bandera republicana “espanyola” al seu balcó. I és que els socialistes catalans, adoptin la forma verbal que adoptin –federalistes, progressistes, universalistes...– sempre són, per damunt de tot, nacionalistes. Nacionalistes espanyols.
http://www.naciodigital.cat/opinio/5837/socialistes/catalans/nacionalistes/espanyols


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada