dilluns, 30 de desembre del 2013

30/12/13. Directe.cat. Fernández Diaz unta La Vanguardia i discrimina el català. Aquest ministre no és ni vol ser català. Aquest ministre forma part de la cinquena columna espanyolista a Catalunya. Ull. Ull. Ull!


Benvolguts,

L’article del directe.cat comença amb Com un ministre que diu ser català discrimina la seva llengua.

Cal aclarir immediatament que aquest ministre no és ni vol ser català. I el català no és la seva llengua. Aquest ministre forma part de la cinquena columna espanyolista a Catalunya. Ull. Ull. Ull!

Llegiu-vos la ressenya de la viquipèdia i ho entendreu:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Jorge_Fern%C3%A1ndez_D%C3%ADaz

Aquest ministre forma part del feixisme nacionalcatòlic més pur que roman al gobierno!

I a més a més ens humilia, com ara pretenen fer tots els Werts i Margallos. Si la Vanguardia del Sr. Màrius Carol tingués un bri de vergonya hauria rebutjat d’incloure un encàrrec del “régimen” en el que es discrimina el català tant flagrantment. Cal recordar però que fa uns sis mesos el tal Fernández va prometre que el gobierno digitalitzaria tots els incunables i documents de la Biblioteca de Catalunya, excepte els que fossin escrits en català. És un acord perillós ja que també se li pot ocórrer començar el treball i cremar els documents en català com varen fer els seus avantpassats de la Inquisició!

Avui l’acudit de l’ARA diu que hem retrocedit 30 anys.

Jo diria, he dit i dic que són 80 anys els que haurem retrocedit...

 
I l'article:
 
29 de desembre de 2013

Fernández Diaz unta La Vanguardia i discrimina el català

La DGT depenent del ministre de l’interior popular posa publicitat via un concurs de relats sobre seguretat viaria al diari del Grup Godó, però prohibeix poder-hi participar en català.

Les dificultats econòmiques del Grup Godó els ha portat a estudiar una futura reorganització del grup per estalviar despeses, una reestructuració que acabarà en una ERO sense cap mena de dubte, però mentre arriba aquest punt li calen buscar nous ingressos i el gir cap a Espanya té premi i la campanya de “Concurso de relatos sobre Seguridad Vial” n’és una bona mostra. Un curiós concurs de 7 dies de durada on el premi dels millors relats breus és la seva publicació en una pagina de publicitat, sense jurat i amb la discriminació de que tant sols es poden escriure en castellà.



Com un ministre que diu ser català discrimina la seva llengua

En un país realment democràtic i que acceptes la diversitat lingüística, seria un escàndol que amb diners públics es pagui publicitat en un mitja de comunicació d’una zona on la llengua pròpia és el català i que en el mateix anunci s’impedeixi utilitzar aquesta llengua. És una manera barroera de discriminar, no costava res permetre escriure en la resta de llengües oficials a l’estat, però a Espanya i  pels seus governants això és un impossible.

No sabem el que ha cobrat La Vanguardia per aquesta campanya, però sabem que el català ha estat discriminat
Segons les bases del concurs, tant sols s’accepta els mini relats en castellà, ni tant sols diuen qui tria els premiats, sort que el premi és tant sols sortir publicat al diari, un concurs misteriós, car i discriminatori vers la llengua catalana.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada