dilluns, 28 de juliol del 2014

27/07/14. Jaume Barberà. La sotragada.. Culte a la personalitat. L'hàgim o no l'hàgim votat, la seva confessió fa mal. Molt mal. Només cal mirar les portades dels diaris espanyols per veure-ho.

Benvolguts,

Avui en Jaume Barberà ha escrit un curt article sobre l’espantà de Jordi Pujol. De títol La sotragada. Diu en Jaume que des de divendres, som més febles: el país és més feble. Pujol, l'home sense el qual no s'entendria la Catalunya d'avui, ha caigut. També diu que: No es pot passar de "patriarca" a defraudador sense que hi hagi un immens dolor i indignació entre els milions de persones que li han anat fent confiança durant dècades. I acaba dient que: El dany que ha fet la seva actuació al procés és incommensurable. Només cal mirar les portades dels diaris espanyols per veure-ho.

Aquest article està escrit amb molt de sentiment, però no ajuda al procés!

La notícia de la sotragada cal que sigui molt més positiva. En veurem exemples aquests dies.

Diu en Jaume que L'hàgim o no l'hàgim votat, la seva confessió fa mal. Molt mal. Jo, que no l’he votat mai, com tampoc no he votat mai l’Artur Mas, considero que ha fet molt mal al nostre procés, però particularment avui. Encara que penso que podria ser pitjor si ho hagués fet més endavant.

De fet, sembla que estava tant emmerdat, que cada dia que passa és pitjor.

En Pujol és un estadista de l’època dels Mao Tse Tung, dels Brezbev, dels Gorbatxov, dels Nehru, dels Kim il Jong, dels Castro. Era un dinosaure...

Era una època del que es va anomenar “Culte a la personalitat” i en Pujol va insistir i es va complaure en el mite universal de pare de la pàtria, de pal de paller, de salvador del país. I tard o d’hora es produeix l’efecte “més dura serà la caiguda”...

Insisteixo en que cal ser optimista. Com per exemple la Carme Forcadell que ha dit:

"Si volem construir un país nou, es comença fent net".

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada