dijous, 24 de juliol del 2014

Salvador Cot El fantasma del dret a decidir. Navarro i Duran pateixen el mateix mal: Són els delegats a Catalunya d'un règim que es bunqueritza a Madrid i els abandona a la seva sort sense la més mínima cessió amb què defensar-se...

Benvolguts,

He trobat aquest article del mes de juny, curt però potent, de Salvador Cot.
Crec que val la pena que el compartim!

El fantasma del dret a decidir

Salvador Cot | Actualitzat el 11/06/2014 a les 23:59h


Un fantasma recorre Catalunya i Espanya: El fantasma del dret a decidir. Totes les forces de la vella transició s'han unit en santa croada per assetjar aquest fantasma: El rei i el president del govern espanyol, Rubalcaba i Susana Díaz, els radicals d'UPyD i els policies de l'Ibex 35... Però el dret a decidir avança i avança.

La constel·lació institucional, mediàtica i financera que governa Madrid des de finals del franquisme és incapaç de fer cap oferta política perquè pensen que això obriria una fissura sota la línia de flotació del règim. De fet, ells mateixos consideren que la seva posició elitista no seria compatible amb un grau més alt de democràcia i transparència. No sacrificaran res a canvi de mantenir-se i això mateix fa impossible una tercera via nacional a Catalunya i/o una tercera via social a Espanya.

Per això Pere Navarro i Josep Antoni Duran Lleida pateixen el mateix mal. Són els delegats a Catalunya d'un règim que es bunqueritza a Madrid i els abandona a la seva sort, sense la més mínima cessió amb què defensar-se de l'assetjament del dret a decidir. El fantasma és implacable i ja arriba a tot arreu.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada