dilluns, 20 d’abril del 2015

19/04/15. Oriol Jordan. Josep Maria Vila d'Abadal. Busquin-se un altre partit. I en aquest cas els independentistes d’UDC, Ortega? Espadaler? Rigol? Pelegrí? què faran? I els que se n’han anat o estan a punt com Josep Maria Vila d'Abadal, hi tornaran o què faran?

Benvolguts,
L’article analitza bé el capteniment d’UDC, partit tradicionalment cristiano-demòcrata de Catalunya.
Jo conec gent que se n’ha anat d’UDC en no poder suportar l’unionisme i l’integrisme d’en Duran (que diuen que és i cristià de mig cos cap amunt i demòcrata de mig cos cap avall).
La pregunta ara és: Si en Duran i els seus sicaris, que han abduït i segrestat UDC durant anys, foten el camp, pot ser que una UDC parcialment renovada pugui fer el paper que havia fet des de la seva creació l’any 1931 fins a la transició franquista del 1978 i que els altres partits li ha suposat que havia de fer?
I en aquest cas els independentistes d’UDC, Ortega? Espadaler? Rigol? Pelegrí? què faran? I els que se n’han anat o n'estan a punt com Josep Maria Vila d'Abadal, hi tornaran o què faran?

Ahir en el directe.cat es va publicar aquesta anàlisi, que prescindint de la part dedicada a SCC, és molt interessant:
19.4.2015. 21:59 h
Busquin-se un altre partit

Josep Maria Vila d'Abadal

Abans-d’ahir, l’ANC repartia 100.000 diaris gratuïts en català i castellà a punts estratègics, amb propaganda independentista. Ahir, Societat Civil Catalana repartia 10.000 pamflets al Camp Nou coincidint amb el Barça-València. Diuen que van tenir molt bona acollida entre els aficionats txè. Llàstima, l’èxit havia de ser entre els aficionats catalans, que seran els que votaran el 27S, però bon intent. L’entitat unionista prepara una acció similar per la final de Copa de futbol.
 
Des de la Moncloa, divendres van fer una altra acció: el consell de ministres va aprovar enviar un requeriment a la Generalitat per a què elimini el càrrec de Comissionat del Govern per a la Transició Nacional que el govern català ha creat recentment, perquè Viver Pi-Sunyer pugui desenvolupar la seva tasca. Diuen que les funcions assignades no són competència de Catalunya. Si la Generalitat no atén la petició, imaginin-se el següent pas: recurs d’inconstitucionalitat. El president Mas recordava avui en un acte que Catalunya no va contra Espanya, sinó contra l’Estat, heus ací un dels exemples.
 
En darrer terme, avui hem escoltat una recomanació del president de l’AMI, alcalde de Vic i exmilitant d’UDC, Josep Maria Vila d’Abadal. El president de l’AMI ha recordat la trajectòria independentista d’UDC als anys trenta, i ha dit que espera que la formació se sumi al full de ruta. “No s’entén que aquest partit no estigui treballant pel poble”. Vila d’Abadal ha recomanat als dirigents d’Unió que ara mateix no estiguin per la independència, que deixin de distorsionar i que es busquin altres partits des d’on defensar el seu unionisme.


Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada