divendres, 24 d’abril del 2015

24/04/15. Preàmbul a la Cronologia de les actuacions genocides espanyoles contra Catalunya. Del 1356, època en que els exèrcits castellans varen ocupar diverses zones dels regnes d’Aragó i València, passant per l'ocupació franquista, fins avui..

Preàmbul a la Cronologia de les actuacions genocides espanyoles contra Catalunya. Del 1356, època en que els exèrcits castellans varen ocupar diverses zones dels regnes d’Aragó i València, passant pèr l'ocupació franquista, fins avui..
Del web de Reagrupament.cat traiem el document cronologia de les actuacions genocides espanyoles contra Catalunya. Aquest document no signat és del nostre antic amic i també lluitador antifranquista, l'historiador Joaquim Ferrer i Mallol.
En aquest Bloc ja n'havíem parlat diversos cops de les accions genocides del Reyno de Castilla contra Catalunya. Vegi's http://reflexionsjafores.blogspot.com.es/2012/12/111212-cronologia-de-la-repressio-del.html

Aquesta extraordinària cronologia, ens informarà acuradament d’aquestes genocides actuacions des del 1356, època en que els exèrcits castellans varen ocupar diverses zones dels regnes d’Aragó i València, fins avui.
Hem dividit el llarg i minuciós document en una sèrie d’apunts que us oferirem periòdicament.
El document és del 2010, per tant la història arriba fins l’any de la sentència del TC espanyol contra l’Estatut de Catalunya. L’Estatut havia sigut votat el 2006 pel Parlament de Catalunya, retallat, ribotat i aprovat pel Congreso de los Diputados, amb les impugnacions del PP (que va fer campanyes on participaven tots els seus diputats) i del Defensor del Pueblo (del PSOE) i finalment refrendat pel poble de Catalunya. El 2010 el TC va excretar la sentència que modificava, disminuïa o eliminava molts dels capítols aprovats pel Parlament de Catalunya, començant pel preàmbul en que Catalunya mostrava la seva condició de Nació.
A partir del 2010 les manifestacions del poble català contra aquesta sentència s’han anat succeint i creixent en intensitat any rere any i les actuacions dels diputats i presidents catalans han anat fent els possibles per establir un diàleg amb el Gobierno espanyol (del PPSOE) totalment infructuós. Porta als morros de La Moncloa al president Mas amb el Pacte Fiscal, negativa total del Congreso de los Diputados a la demanda de diàleg dels partits catalans, representats pe CiU, ERC i ICV EUiA pel Dret a Decidir. Negativa de La Moncloa al referèndum demanat pel Govern i el Parlament català...   
Les actuacions del poble català varen començar a partir del 2010 per crear l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que ha multiplicat les seves activitats i ha muntat meravelloses accions al carrer com l’11 de setembre del 2012, manifestació per “Catalunya, nou estat d'Europa”, la “Cadena humana” del 2013, la “V” del 2014, la jornada festiva del 9N, entre d’altres.
Els partits polítics s’han deixondit i animat i ultra ERC i la CUP també Reagrupament i Solidaritat han manifestat la seva voluntat independentista de sempre a totes les ocasions possibles, i CDC ha esdevingut independentista, UDC “no sabe no contesta”, ICV EUiA no s’aclareixen, el PSC s’ha alineat definitivament amb els antiindependentistes del PP i dels C’s.
Aquí cal afegir-hi la voluntat dels 700 i escaig ajuntaments, els Consells Comarcals i les 4 Diputacions que han potenciat el seu independentisme amb la creació de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència.
Mentrestant, negativa del Gobierno a modificar els pactes del consell de politica fiscal i financera, amb la conya de les Balances Fiscals que el 2008 el PPSOE va mostrar (amb dades del 2005) i que no han volgut tornar a presentar, en que es demostra que el Dèficit Fiscal català és d’uns 16.000M€ cada any i que les dades des del 1986 acumulen una espoliació de més de 300.000M€. Diners que formen part del Genocidi del que estem parlant!

Aquest apunt és per dir-vos que amb el títol de CRONOLOGIA DE LES ACTUACIONS GENOCIDES ESPANYOLES CONTRA CATALUNYA, començant per avui mateix aniran apareixent en el Bloc Reflexions els successius “fascicles” d’aquest document.

COMENTARIS
Joan veig que hi ha un error:
L'Estatut Català va ser votat al Congrés Espanyol i refrendat pel Poble Català (no a tot Espanya com és desprèn).

Ja ho he corregit!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada