dilluns, 25 de gener del 2016

20/01/2016. Qui és qui a Davos? Davos valora els desafiaments actuals i com superar-los. Aiats Agustí i Aida Corón. El Fòrum Econòmic reuneix a la ciutat suïssa les personalitats més influents del món polític, empresarial i mediàtic que debaten sobre el futur de l'economia. Els visionaris de Davos. Els empresaris de Davos. Els polítics de Davos.

Benvolguts,
Aquí ajuntem dues notícies sobre DavosQui és qui a Davos? i  Davos valora els desafiaments actuals i com superar-los

La primera presenta els personatges importants que participen al Fòrum, la segona entra una mica més a l'essència de la reunió. Recordem que el Fòrum de Davos és el congrés del neoliberalisme més salvatge, que té una rèplica al Fòrum de Porto Alegre que és tot el contrari...


  1. Qui és qui a Davos?
BARCELONA 
  
20|01|2016
0
El Fòrum Econòmic reuneix a la ciutat suïssa les personalitats més influents del món polític, empresarial i mediàtic que debaten sobre el futur de l'economia

El Fòrum Econòmic de Davos celebra la 46a edició amb les personaliats més destacades . JM Ganyet

La localitat suïssa de Davos-Klosters acull des d’aquest dimarts i fins el 23 de gener la 46a edició del Fòrum Econòmic Mundial, una cita anual que uneix a líders polítics i socials de tot el món per debatre sobre la situació econòmica mundial.

Sota el marc d'una institució sense ànim de lucre, des del fòrum, al que aquest any acudiran 2.500 personalitats, asseguren que l'objectiu d'aquestes macro reunions és "reunir a persones de totes classes socials que tinguin influència per generar un canvi positiu".

El fòrum se celebra cada any des de 1971 i vol reunir als líders que poden influir realment en l’esdevenir de l'economia. Per a això els directors executius més destacats del món, caps d'Estat, ministres, personalitats polítiques influents, acadèmics prestigiosos, representants d'organitzacions, joves, innovadors i societat civil se citen a la ciutat suïssa. A VIA Empresa hem destacat alguns dels visionaris, polítics i empresaris de mes pes de l'edició 2016 del Fòrum de Davos.

Els visionaris de DavosEl músic Will.i.am, l'actriu Charlize Theron i la coneguda presentadora de televisió Oprah Winfrey en aquesta selecció, i no només per ser mediàtics, també per les seves tasques filantròpiques i caritatives. Clica a 
Els visionaris de Davos. per conèixer-los a tots.


Els empresaris de DavosEl creador de Microsoft, Bill Gates, el magnat financer hongarèsGeorge Soros i el magnat de l’acer Lakshmi Mittal són alguns dels noms destacats. Aquests noms vindrien a ser els business angels de les idees dels visionaris. Cliva a Els empresaris de Davos per conèixer-los amb més detall



Els polítics de Davos
Idees i diners no són suficients, cal un marc regulador. Per això  polítics com John Kerry i Ban Ki-Moon tenen una presència important en aquest fòrum. Clica a 
Els polítics de Davos per saber-ne més.






  1. Davos valora els desafiaments actuals i com superar-los
Agències BARCELONA 20|01|2016
0
Durant quatre dies l'estació d'esquí acollirà a 2.500 participants de 100 països
Imatge del centre de congressos de Davos . Wikimedia
LES CLAUS
Figures públiques, de corporacions i representants de la indústria i altres sectors hi acudeixen
Gran part dels assistents són contribuents als debats, panelistes o moderadors
Les preocupacions geopolítiques tindran un espai important en la reunió
El Fòrum Econòmic Mundial de Davos, Suïssa, s'inicia aquest dimecres amb la presència de dignataris de quaranta països i d'allò més selecte del món dels negocis, que intentaran comprendre els majors desafiaments actuals i plantejar com superar-los.

Durant quatre dies, aquesta estació d'esquí acollirà a 2.500 participants de més de 100 països, dels quals 300 són figures públiques del més alt nivell i 1.500 són capdavanters de corporacions de 25 indústries i sectors.

Gran part dels assistents són contribuents als debats, panelistes o moderadors, en una sort de gran família creada al voltant del principi de reunir a els qui tenen poder de decisió amb generadors d'idees, formadors d'opinió i capdavanteres de causes socials.

Encara que les preocupacions geopolítiques seguiran ocupant un espai preponderant durant els quatre dies de discussions, l'economia mundial i les seves perspectives s'erigiran com un dels tòpics centrals al llarg dels quatre dies de reunions.

Amb una projecció de creixement econòmic global menor al 4 per cent, els experts abordaran les maneres d'aconseguir un creixement sostenible i inclusiu en un entorn inadequat.

La baixa inflació, l'enfonsament del preu del petroli i la disminució de la cotització de les matèries primeres han sorgit com a condicions poc propícies per al creixement en general.

En aquests debats participaran, entre uns altres, els presidents del Banc Central Europeu, Mario Draghi, del Banc Mundial, Jim Yong Kim, i la responsable del Fons Econòmic Mundial, Christine Lagarde, a més dels governadors dels bancs centrals d'Anglaterra, França, Japó, Mèxic, entre d'altres.

S'analitzarà, així mateix, com l'acord internacional sobre el climaaconseguit recentment a París ofereix una lliçó que altres desafiaments mundials poden superar-se amb nous models de cooperació públic-privats.

La crisi de refugiats a Europa i l'expansió del terrorisme seran part del menú de Davos, on s'intentarà preveure l'impacte que aquests fenòmens tindran en l'economia.

Així, el repte que imposa el Fòrum de Davos cada any als seus participants és analitzar les principals tendències mundials de manera integral i amb una mirada orientada al futur per intentar anticipar-se al que ocorrerà, un exercici en el qual no ha tingut molt èxit en els últims anys.

Xina serà un altre dels temes que concentraran més interès, ja que a la disminució del seu ritme de creixement (al voltant del 7 per cent del PIB actualment) i a la consegüent caiguda de la demanda de matèries primeres s'atribueixen en part els mals de molts països exportadors de les mateixes.

Altres països emergents es presentaran amb perfil baix, com Brasil i Rússia, que es troben en recessió, i les perspectives de la qual intentaran ser aclarides.
Agències
Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada