divendres, 22 de gener del 2016

22/01/2016. Portes giratòries. Dins del dossier que estem preparant mereix un esment especial el Gol de Tremosa. El Parlament Europeu investigarà la presència d'exministres a les grans empreses energètiques a instàncies de l'eurodiputat Ramon Tremosa.

 Benvolguts,

Com a inici del Dossier Portes Giratòries en Lluís Solà ens ha passat aquesta notícia i un comentari que mostrem a continuació en que a partir de la notícia compara els actes positius de CDC a Europa i els actes ves a saber de quin tipus de l'Ada Colau, Podemos i franquícies en les seves accions...

Hola,
No sé pas si a Europa estan prou nets per acceptar posar els focus en això..

Si al final això es realitza i la UE entra dins la política energètica d'Espanya, el favor d'en Tremosa equivaldrà a 1000 accions de la Colau, en Comú Podem i tota la colla de la CUP junta. Això és alta política i soluciona els problemes de la gent. Va a l'arrel del problema. No dóna subvencions, soluciona problemes que fa més de 40 anys que duren.

Algú em pot dir quants desnonament ha aturat la Colau? A quanta gent li ha pagat la factura energètica? A quanta gent ha donat de menjar. Caldria estudiar-ho  i saber xifres exactes.

Lluís

Vegem la notícia:

Gol de Tremosa

El Parlament Europeu investigarà la presència d'exministres a les grans empreses energètiques a instàncies de l'eurodiputat



El Parlament Europeu ha aprovat el seu informe anual sobre la política europea de Competència per 500 vots a favor, 137 en contra i 73 abstencions. A instàncies de Ramon Tremosa, i amb l'assentiment general de la resta de grups parlamentaris, ha estat aprovada una esmena que reclama a la Comissió Europea que investigui si hi ha relació entre la presència d'exministres en els consells d'administració de les grans empreses energètiques i l'existència de pràctiques oligopolístiques per part de les mateixes.

CDC recorda que "l'existència de portes giratòries ha estat motiu de polèmica a l'Estat espanyol, per un possible favoritisme cap a les grans empreses del sector energètic per part d'exministres que passen a formar part dels seus consells d'administració. Al mateix temps, el preu de l'energia a Espanya és el segon més elevat de la UE, per darrere de Xipre, en bona part atribuïble a regulacions governamentals que en fixen els preus".

Tremosa s'ha mostrat satisfet per l'aprovació d'aquest text, que "significa una reprovació del capitalisme castís que han promogut durant dècades PP i PSOE des del govern de l'Estat espanyol". Una altra esmena de Tremosa, que ha estat aprovada en l'informe del Parlament Europeu, proposa "la introducció de multes no només a empreses, sinó també a les persones concretes que duen a terme o dirigeixen un càrtel en un sector determinat".
e-notícies

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada