dijous, 3 de març del 2016

02/03/2016. Tardà, al congrés espanyol: ‘Em sap greu pels qui es queden, però nosaltres marxem’. Ha acabat la intervenció al debat d’investidura de Pedro Sánchez fent una lliçó d’història. Ha explicat que Adolfo Suárez havia estat a l’altura de la situació quan, encara sota la legalitat espanyola, va entendre que calia restablir la Generalitat, única institució republicana que es va recuperar a la transició espanyola.

Benvolguts,

Ja us he explicat més d’un cop que el nostre Grup d’Opinió GOAL hem estat fent quinzenalment des de fa 5 anys el que anomenem Racons del Xerraire al mig de carrers i places, explicant, com fan els britànics a Hide Park, les nostres visions i opinions sobre la marxa de la política, espolis fiscals, pensions, corrupció, Unió Europea, Països catalans, etc. Molts d’aquests apunts de Reflexions formen part del bagatge que després utilitzem als Racons.

He fet aquesta introducció d’autobombo, perquè ahir al Congreso de los Diputados en Joan Tardà d’ERC va fer una meravellosa intervenció, una xerrada de més de mitja hora sobre molts dels temes que nosaltres toquem. I la xerrada era per treure’s el barret (en Valle Inclán en una de les seves millors obres de teatre, un dels seus millors esperpents, Luces de Bohemia, fa dir a un dels personatges “me quito el craneo”, doncs això!). En Tardà va repassar la història recent i la de fa 300 anys, amb els greuges que Catalunya ha anat acumulant sense “pressa ni pausa” que deia el Franco. Vaja, si pogués demanaria a en Tardà que ens acompanyés un dia i que fes una altra vegada les exhibicions que va fer ahir!

Escolteu-les amb ganes d’aprendre. En la notícia escrita de Vilaweb hi ha dues intervencions d’ahir d’en Tardà, un clip de 6 minuts de bronca de la part final de la rèplica i tot el discurs sencer de 34 minuts.

Llegiu l’article i sobretot no us el perdeu els vídeos! I gaudiu-los! I més d’un cop!!!

Tardà, al congrés espanyol: ‘Em sap greu pels qui es queden, però nosaltres marxem’

http://www.vilaweb.cat/noticies/tarda-al-congres-em-sap-greu-pels-que-es-queden-pero-nosaltres-marxem/
El diputat d'ERC ha explicat que Catalunya no es deixaria tornar a enganyar i que proclamaria la independència

Dimecres  2.03.2016  13:58

Joan Tardà, portaveu d’ERC al congrés espanyol, ha acabat la intervenció al debat d’investidura de Pedro Sánchez fent una lliçó d’història. Ha explicat que Adolfo Suárez havia estat a l’altura de la situació quan, encara sota la legalitat espanyola, va entendre que calia restablir la Generalitat, única institució republicana que es va recuperar a la transició espanyola. I ha acabat dient que li sabia greu pels qui es queden en una Espanya amb Pedro Sánchez com a candidat a president, però que els catalans marxaran. I, amb les mans, ha fet el gest de tocar el dos abans d’abandonar el faristol.

Tardà havia començat la intervenció deixant clara la intenció dels independentistes a Catalunya: ‘Seguint el mandat del 27 de setembre, a Catalunya ja som en la fase de la desconnexió i acabarem proclamant la república catalana.’

I ha volgut explicar que no es tractava d’interessos egoistes: ‘Allò que fem no té res a veure amb privilegis, sinó amb la llibertat. La llibertat del meu país.’ I li ha retret que es presentés amb un pacte amb Ciutadans: ‘Vostè pacta amb un partit creat contra la voluntat de les classes populars de dotar-se d’un sistema d’immersió lingüística després de decennis de genocidi lingüístic. Vostè potser no sap de què parlo.’

Tardà li ha retret també que parlés de fractura social a Catalunya per l’independentisme: ‘No en té ni idea! Què es pensava, que ens quedaríem quiets després d’haver fet les mobilitzacions més importants d’Europea des de la Segona Guerra Mundial? Insensat! Què esperava?’
També ha deixat clar que els independentistes catalans no es tornarien a deixar enredar pels cants de sirena de propostes mínimes federalitzants. ‘Ja ens vam deixar enganyar per Zapatero amb el seu “apoyaré el estatut que salga del parlament”‘, ha dit Tardà.

‘Proclamarem aviat la república perquè volem ser com els països del nord d’Europa, que tenen els millors índexs de transparència i lluita contra la corrupció’, ha explicat Tardà. Ha afegit que els catalans no volien ser en un estat amb greus dèficits democràtics. I ha recordat l’espoliació fiscal que Catalunya ha sofert històricament, juntament amb País Valencià i les Illes.

Tardà ha advertit de les conseqüències de l’actitud de l’estat espanyol contra el procés cap a la independència. ‘Com acabarà això? Ens posaran a la presó? Això portarà a un moviment de desobediència civil molt gran. Ja han començat a reprimir-nos. Ho han fet amb Mas, Rigau, Ortega i el diputat Homs, que seran jutjats.’ I ha afegit: ‘El mateix jutge que va enviar a la presó dos titellaires, vol investigar l’ANC per sedició. Que moderns que són! Tots a la presó, com deia Berlanga.’


Vilaweb

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada