dijous, 24 de març del 2016

24/03/2016. Editorial El PuntAvui. L'Europa que ha de sobreviure. El conjunt dels serveis de seguretat europeus, incapaços fins ara de coordinar de manera efectiva les seves bases de dades, fins al punt de permetre autèntics forats. L'hora de barrar el pas als terroristes però també a la ultradreta, sempre amatent per escampar el discurs de la xenofòbia.

Benvolguts,
Una altra reflexió de l’editorial del PuntAvui sobre l’acció del terrorisme a Brussel·les. He llegit en alguna ocasió que la policia espanyola actua contra Catalunya, com l’episodi de fa un any quan la policia espanyola va fer unes declaracions explicant com varen fer avortar un treball que els mossos tenien molt dominat amb un mosso infiltrat a la cèl·lula jihadista. L’Èric Bertran diu:

Arri­b­ats aquí se’ns passen moltes pre­guntes pel cap… Molts inter­ro­gants sense resposta. Podríem pre­gun­tar al cap polític de la Poli­cia Nacional, el Min­istre de l’Interior Jorge Fer­nán­dez Díaz, si ell estava al cor­rent d’aquestes declara­cions. En tenia coneix­e­ment, senyor Min­istre? Ho va ordenar vostè? Si és que sí, li sem­bla cor­recte posar en per­ill la vida d’un Mosso d’Esquadra per un con­flicte polític? Vostè pref­er­eix que hi hagi gihadistes a Catalunya encara que puguin atemp­tar con­tra inno­cents abans que siguin detinguts per la Poli­cia cata­lana? Tant odi té als cata­lans? Ens pref­er­eix morts abans que haver de felic­i­tar a la nos­tra poli­cia? O no en sabia res?

Se sap que el ministre de l’interior, digne successor de Fraga i de Martin Villa, no ha permès des de fa molt de temps cap coordinació entre els grisos i la guàrdia civil i els mossos. Va sortir publicat com l’any passat, poc temps després de l’actuació dels grisos contra els mossos, en una convenció internacional de policia sobre gihadisme organitzada pel Fernández Diaz i celebrada per més Inri a Barcelona, no es va ni avisar ni deixar intervenir els Mossos d’Esquadra.

També s’ha dit que als partits catalans no els permeten ni els han permès mai en l'actual règim borbònico-franquista estar en les comissions de “Secrets oficials”. Ni es reuneix mai la comissió de policia espanyola-catalana.

En l’article que estem comentant es posa èmfasi a la coordinació dels serveis de seguretat europeus. Vegem el paràgraf:

Unes mancances que afecten també el conjunt dels serveis de seguretat europeus, incapaços fins ara de coordinar de manera efectiva les seves bases de dades, fins al punt de permetre autèntics forats d'impunitat cruelment aprofitats per Estats Islàmic a l'hora de planificar i executar els seus atemptats.

Com es pot veure el Fernández Díaz està fent el possible, expressament, per tal que el Mossos no tinguin dades ni puguin actuar efectivament contra el Jihadisme!

Llegim l'Editorial del PuntAvui per capir les raons europees per millorar la coordinació entre serveis policials de tot Europa:

24 març 2016 2.00 h

L'Europa que ha de sobreviure

La connexió dels terroristes suïcides de Brussel·les amb la delinqüència comuna i el fet que estiguessin pendents del compliment de severes condemnes de presó, han deixat al descobert les greus mancances de la policia belga. Unes mancances que afecten també el conjunt dels serveis de seguretat europeus, incapaços fins ara de coordinar de manera efectiva les seves bases de dades, fins al punt de permetre autèntics forats d'impunitat cruelment aprofitats per Estats Islàmic a l'hora de planificar i executar els seus atemptats. Aquesta és, doncs, la prioritat principal, impedir que les errades en matèria de seguretat serveixin per permetre noves accions terroristes per part d'un enemic que no dubtarà a repetir-les si se li presenta l'oportunitat. Però el gran repte europeu continua sent aconseguir autoprotegir-se sense renunciar als valors que li donen sentit.

Per tal de sobreviure és necessari que la UE faci examen de consciència i aprengui de les seves pròpies equivocacions sense caure en el parany dels extremismes. No és l'hora de la demagògia sinó de la fermesa. L'hora de barrar el pas als terroristes però també a la ultradreta, sempre amatent per escampar el discurs de la xenofòbia. En aquest sentit, la vergonyosa gestió de les onades de refugiats sirians ens encara novament al fracàs. Els fanàtics sicaris de Brussel·les van ser reclutats per Estat Islàmic als barris més desafavorits de la ciutat. Donar també l'esquena a les famílies desesperades que truquen a la nostra porta fugint de la guerra només pot servir per alimentar nous odis.

A la policia li hem d'exigir que ens protegeixi i als polítics, que sàpiguen actualitzar un projecte de convivència que el fanatisme no pot derrotar.
Editorial El PuntAvui

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada