dijous, 6 de desembre del 2012

06/12/12. Wert ja va anunciar el 2010 en una conferència a la FAES la reforma educativa

Benvolguts,

La polèmica per les parides del ministre Wert ens fa llençar tones de tinta i paper. I no són parides. Ell segueix el seu camí d’acord amb l’Aznar, la FAES (Falange Española?) i la Conferència Episcopal Española (CEE) trepitjant tot el que troba, com una piconadora. Són els nostres enemics.
El dibuixant Ferreres, genial com sempre, ens explica cap a on va Espanya! I l’acudit no és broma ja que a part de l’atac despietat a la immersió lingüística a tots els països catalans, o sigui continuar el genocidi que el Franco va deixar inacabat, han parlat també de la separació de sexes a l’escola, de la nova implantació de l’assignatura de Religió, del foment de les escoles concertades, etc. En aquest cas, sense que serveixi de precedent i sense abdicar del nostre ateisme militant, podem usar la frase: Que Deu en agafi confessats!

Per contra, preparem el referèndum, anem destriant els amics del enemics interns (Duran i els seus acòlits d’UDC), oblidem nos del que pugui dir o ordenar el Gobierno, practiquem la insubmissió a veure si ens col·loquen un Guàrdia Civil i un Inspector d’Hisenda al costat (ep! I en tres torns!) De fet, crec que hem de seguir els savis consells del poble, transversal: No ens distraguem, que el Wert i els altres enemics no ens facin perdre ni un instant del camí que ens hem traçat!

05.12.2012 13:18
http://www.vilaweb.cat/noticia/4062147/20121205/wert-anunciar-2010-conferencia-faes-reforma-educativa.html

Wert ja va anunciar el 2010 en una conferència a la FAES la reforma educativa

'La comunitat educativa no pot ser democràtica', va dir acompanyat d'Aznar · Hi va presentar un ampli document que avançava la necessitat de la reforma

El ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, ja no sorprèn ningú. I, de fet, no és cap novetat la polèmica reforma educativa que vol imposar i que preveu la reducció de la presència del català a l'escola fins a fer-la residual. Tal com recull el diari gallec Praza, Wert ja va avançar la intenció d'una profunda reforma educativa a tot l'estat espanyol l'any 2010, en una conferència a la fundació FAES, convidat per l'ex-president espanyol José María Aznar.
 
 Tal com ha demanat algú per internet, des d’ara posarem el careto del Wert de cap per avall, com el del Felip V.

Wert hi va participar com a màxim dirigent de la consultoria Inspire i va fer una presentació titulada 'La sociedad española ante la agenda de reformas' (íntegra, en pdf) en què explicava els futurs objectius de l'estat espanyol. Entre aquests, i d’una manera destacada, Wert va parlar de la reforma que ara ha presentat. 'No és cap exageració d’afirmar que es tracta de la reforma més important que la societat espanyola ha d'encarar', va dir aleshores (pàgina 34), i va explicar que no es tractava pas de gestionar més bé els recursos, sinó de reformar els valors (Una, Grande y Libre?)
 
Wert atribuïa els problemes del sistema educatiu públic a un 'fracàs polític' de les lleis i també a una 'deriva democràtica equivocada, que va remoure i pervertir els fonaments del sistema'.

En aquest sentit, el ministre no va dubtar a afirmar que existia un 'concepte abusiu i invasiu de la comunitat escolar'.
'La comunitat educativa no pot ser una comunitat democràtica, perquè el procés educatiu no és democràtic', va reblar.


Wert també va parlar dels 'excessos evidents de la descentralització del sistema educatiu' cap a les autonomies i va advocar per recentralitzar-lo. 'Hi ha més gent partidària que el sistema educatiu sigui administrat per l'estat que no pas per les autonomies', va afegir

Uns quants Twits:

1. Jordi Viñas (@vinasxifra), psicòleg "Davant de la llei Wert, fermesa institucional i desobediència civil. Ni un pas enrere amb la llengua"

2. Joan Tardà (@JoanTarda), diputat al Congrès (ERC) "Espero que totes les forces polítiques catalanistes prenguin l'acord en el nou Parlament d'insubmissió a la llei Wert, que enterra la immersió"

3. Carles Ferreira (@carlesferreira), estudiant "Continua l'ofensiva espanyolitzadora de Wert i la croada del govern del PP contra el català. Diguem no!"

4. Eduard Voltas (@eduardvoltas), editor del 'Time Out' "Aquesta nit hi ha convocatòria de federalistes catalans per a suïcidi col·lectiu. #wert"

5. Pere Marcé (@peremarce), periodista "Espanya vol convertir el català en residual a l'escola intentant una aniquilació que ni el franquisme va assolir. No passaran"

6. Ramon Valfer. Si volen prohibir el català com durant el franquisme, jo em declaro objector i que vingui la Guàrdia Civil a obligar-m’hi

7. Arnau Català. Per molt que l’Estat imposi la llei, jo no l’acataré mai i faré tot el possible perquè no s’apliqui en cap centre en que pugui treballar

 
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada