dissabte, 29 de desembre del 2012

29/12/12. Catanyol. Llistat exhaustiu

Benvolguts,

Ja coneixeu les meves dèries per les llengües o similars, en particular pel catanyol.

Avui m’han fet arribar, d’autor desconegut, un exhaustiu recull de mots i construccions al voltant del catanyol amb les motivacions dels nostres enemics (i amics del bilingüisme) per anar destrossant la llengua. Es demostra que el catanyol està científicament dissenyat per acabar amb el català.

L’autor utilitza la ironia per demostrar les trampes sistemàtiques que ens han estat parant i que no s’acabaran fins l’endemà de la mort definitiva de la llengua.

Demostren que el catanyol no és una degeneració del català per la influència del castellà sinó una degeneració dirigida o digueu-ne genocidi organitzat per acabar amb el català. Expliquen l’eliminació forçada dels pronoms febles, de les consonants que ells no tenen (ç, l·l. Ny, ix), i com canvien els mots per intentar dir el mateix usant mots amb consonants que sí que siguin en el variat i abundant alfabet castellà (d’ençà que à des que, col·locar à situar, guanyar à aconseguir, deixar à abandonar), volent oblidar, evidentment, que els mots catalans són més semblants als altres mots de les llengües romàniques que no al castellà. Parlen que al 1992 va sorgir un grup que es deia Grup d’estudis catalans que va demanar d’incloure molts mots dubtosos al diccionari de l’IEC, I no fou per amor a la llengua: D'ençà que el 1986 van presentar les seves idees al famos llibre "verinosa llengua",  http://ca.wikipedia.org/wiki/Catal%C3%A0_light que els diuen els verinosos. El 2006 uns quants membres d'aquest grup, entre ells els coneguts Xavier Pericay, Ferran Toutain i Ivan Tubau, són socis fundadors del nou partit polític de l'Albert Boadella, que es defineix com a espanyolista radical, mes que el PP.

Bé, ja en teniu un tast. Guardeu el pdf en lloc segur i accessible, per tal de consultar-lo sempre que calgui...

 Nota: El meu Blogger no em permet penjar-hi pdfs. Si voleu rebre'l, demaneu-me'l a la meva adreça de correu:

 

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada