dissabte, 15 de desembre del 2012

15/12/12. Muriel Casals: 'La nostra cultura necessita un nou estat'

Benvolguts,

Amb quatre pinzellades la Muriel Casals ens marca el camí. I el ninotaire Batllori ens explica com ens han estat espanyolitzant durant 500 anys (jo ho vaig experimentar en la versió franquista durant els anys de batxillerat, amb la Formación del Espíritu Nacional i el cant cada matí del Cara al Sol a càrrec dels falangistes i els Ejercicios Espirituales a càrrec dels capellans professors de religió, obligatòria, evidentment). I en Batllori ho representa molt gràficament.  El nacionalisme espanyol de l'Opus Dei i el de la falange española en la seva versió actual de la FAES poden continuar més agressivament encara si no tirem endavant amb la directa posada!
Catalalatac!


4.12.2012 21:00

Muriel Casals: 'La nostra cultura necessita un nou estat'

La presidenta d'Òmnium reitera que els catalans no tenen lloc dins de l'estat espanyol

Muriel Casals ha reclamat aquest vespre un nou estat per poder garantir el futur de la cultura catalana. La presidenta d'Òmnium ha afirmat en el marc de la 62a Nit de Santa Llúcia que 'la batalla per la independència econòmica i del país és també la batalla per la independència cultural, perquè tot va junt'. En el seu discurs, Muriel Casals ha reivindicat la força de la cultura catalana i el seu enllaç amb la cultura europea, fet que ha considerat 'històric i de present' per sobre de qualsevol legislació i normativa.

Casals ha volgut remarcar la bona salut de les lletres i la cultura catalanes però ha advertit que 'malauradament és hora de resistir i plantar cara altre cop als atacs que encara rep el nostre país' i ha posat com a exemple l’avantprojecte de la llei Wert d’educació.

En aquest sentit, la presidenta d’Òmnium ha recordat que, en la situació actual,
'dins aquest estat no hi ha lloc per a nosaltres, si és que volem viure com a catalans, i ha animat els presents a lluitar per la llibertat en tots els fronts. 'No en podem deixar cap d’obert', ha reblat.

Finalment, Muriel Casals ha assegurat que, malgrat 'els atacs que ens volen fer enfonsar moralment, el projecte cohesionador i il·lusionador que és el camí cap a la sobirania que ha iniciat el poble català no té marxa enrere'.
'Som molts els que volem un estat per al nostre país' i que, en conseqüència, el futur és nostre.

 
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada