dissabte, 19 d’octubre del 2013

19/10/13.. El crit 'Independència per canviar-ho tot' ressona a Barcelona

Benvolguts,

Avui l’esquerra independentista fa una manifestació a Barcelona. És una més, no sé si l’última, d’una sèrie de manifestacions que varen començar al País Valencià, varen continuar a les Illes i han continuat per tot Catalunya!

19.10.2013 

El crit 'Independència per canviar-ho tot' ressona a Barcelona

A la tarda s'hi fa una manifestació nacional de la campanya de l'esquerra independentista, que aposta per un procés de ruptura a tots els Països Catalans respecte als estats espanyol i francès i al sistema socioeconòmic imperant


'Només amb la independència no construirem un futur millor i més lliure. Però la independència és imprescindible per a tenir la possibilitat de construir aquest futur. Necessitem la independència, però no en tenim prou amb la independència.' Aquest és l'eix
d'Independència per canviar-ho tot, una campanya que van posar en marxa el mes de juliol a València tot d'organitzacions polítiques, socials i culturals i d'activistes de l’esquerra dels Països Catalans i que avui convoca a Barcelona una manifestació nacional.

Coincidint amb l'equador de la campanya, la manifestació començarà a les sis de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona i transcorrerà pel carrer Pelai, la plaça Catalunya, el carrer Fontanella, la Via Laietana, el passeig d’Isabel II i s'acabarà al Pla de Palau. Al
final de l’acte hi haurà actuacions musicals

i els parlaments d'Aitor Blanc, portaveu de la campanya; Marta Sibina, editora de la revista Cafè amb Llet; Neus Tur, portaveu del comitè de suport a la Vaga de Docents de les Illes, i Quim Arrufat, diputat de la CUP-Alternativa d’Esquerres.

La campanya, que 'vol dotar de contingut el procés independentista' en paraules d'Aitor Blanc, ha tingut l’impuls d'organitzacions de l’esquerra independentista com la CUP, Endavant, MDT, SEPC, Arran i COS, però fa un esforç per emplaçar 'amplis sectors d’esquerres i sobiranistes dels Països Catalans per teixir una aliança' que permeti de definir el model de república que es vol construir. En aquest camí, pensen, cal unir 'les lluites pels drets socials amb la defensa dels drets nacionals i la batalla pels drets democràtics'.

Entre la
presentació de la campanya el 20 de juliol passat al Teatre Micalet de València (amb la participació de representants d’Escòcia i d’Irlanda) i la manifestació nacional d'avui a Barcelona, s'ha dut a terme més d'un centenar de presentacions i debats, de Figueres a Alacant. També s’han impulsat mobilitzacions com les que es van dur a terme a l’Hospitalet de Llobregat i a Sabadell els dies previs a l'Onze de Setembre, la del 25 de setembre a Barcelona en defensa del dret de decidir sobre el propi cos i contra la nova llei de l’avortament, la marxa de torxes del 27 de setembre a la Seu d’Urgell, la del 9 d’octubre a Sant Cugat de Vallès amb un escarni al domicili particular de Narcís Serra. L’esquerra independentista, per la seva banda, també va fer seu el lema 'Independència per canviar-ho tot' en els manifestacions nacionals de l’Onze de Setembre a Barcelona, Girona, Lleida i Reus i en la del Nou d’Octubre a Valencia.
 

Joan A. Forès
Reflexions
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada