dijous, 31 d’octubre del 2013

31/10/13. Com pot un Pare de la Pàtria anar contra la Pàtria? L'ABC ataca en portada Miquel Roca per unes declaracions de fa dues setmanes. Roca va dir al parlament que la consulta és constitucional


Benvolguts,

Ara que l’ABC parla de Miquel Roca tornaria a ser hora que el Govern català demanés als “Miquelets”,  Miquel Roca i Miguel Herrero de Miñon que expliquessin d’una punyetera vegada i de primera ma l’episodi del soroll de sabres en la redacció de la Consti. Us recordo que, segons diuen, quan en la comissió de redacció de la Consti es discutien els primers articles va arribar un motorista militar (dels temps del Franco) amb un sobre tancat i on s’explicava com havien de ser redactats un parell d’articles, sense tocar ni una coma. Eren els relatius a la indisoluble unidad de la patria, Una, Grande i Libre, de l’exèrcit garant d’aquesta unitat i del Juanca, primogènit del Franco, i assumint el títol de Generalísimo de los Ejércitos, por la Gracia de Diós. Hi havia 7 ponents en la comissió i 3 encara estan vius, Miquel Roca, Miguel Herrero i José Pedro Pérez-Llorca.

És important una clarificació 35 anys després de l’atemptat de lesa democràcia que va ser l’aprovació de la Consti. Aprofitem que algun dels ponents encara són vius i expliquem al mon com es va muntar el nyap de la Consti i com l'ectoplasma del Franco encara vetllava per l'atado y bién atado! Encara n’estem patint les conseqüències!

I ens agradaria que els diaris ABC, La Razón, El Mundo, La Vanguardia i El Periódico, s’ unissin en aquest clam demanant llum i taquígrafs sobre aquest tètric episodio nacional.

I de passada, el Parlament de Catalunya també ho podria demanar...

I ara la notícia del vilaweb sobre una portada de l’ABC:

Com pot un Pare de la Pàtria anar contra la Pàtria?

31.10.2013 

L'ABC ataca en portada Miquel Roca per unes declaracions de fa dues setmanes

Roca va dir al parlament que la consulta és constitucional

El diari espanyol ABC ha sorprès avui dedicant la portada a Miquel Roca per unes declaracions que va fer fa dues setmanes a la comissió parlamentària sobre el dret de decidir. Roca és atacat amb un titular que fa així: 'Roca, un pare de la constitució contra Espanya', sobre la reproducció d'un retrat que és en una sala del congrés espanyol on hi ha els dels 'set pares' de la constitució.

'De pare de la constitució a valedor d'una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya, Miquel Roca, ex-dirigent de Convergència Democràctica de Catalunya i advocat de la infanta Cristina, ha solemnitzat el suport al referèndum sobre l'estat propi que promouen el president Artur Mas i ERC, en el parlament català', comença dient la notícia del diari.

I destaca dues de les declaracions que va fer Roca al parlament:

·    'No hi ha cap valor en la constitució que impedeixi escoltar allò que vol la veu del poble'.

·    'M'irrita més que vulguin discutir-me que Catalunya es declari nació o no nació. Però què s'han cregut? Em sento nació i dic que sóc nació.'

 
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada