divendres, 6 d’octubre del 2017

05/10/2017. Sala-i-Martin explica els efectes de la marxa del Banc Sabadell.

Benvolguts,

REFERÈNDUM
Sala-i-Martin explica els efectes de la marxa del Banc Sabadell

El consell d'administració de l'entitat aprovarà el canvi de domicili social a Alacant arran dels efectes de l'1-O

Redacció | 05/10/2017 a les 17:17h


Edifici del Banc Sabadell | Adrià Costa


El consell d'administració de Banc Sabadell ha convocat una reunió extraordinària aquest dijous a la tarda en la qual es preveu, segons ha avançat La Vanguardia, traslladar el seu domicili social a Alacant. L'objectiu del canvi -la decisió es produeix just després de l'1-O- seria garantir la seguretat jurídica que proporciona el marc regulador del Banc Central Europeu (BCE).

L'economista i professor de la Universitat de Columbia Xavier Sala-i-Martin ha explicat en 11 piulades què significa aquesta fugida per a l'economia catalana en un moment com l'actual. Segons el seu punt de vista, aquesta decisió no ha de preocupar. El més preferible és que el Parlament declarés la DUI aquest mateix dilluns i apunta que Catalunya no quedaria fora de la UE ni del paraigua del Banc Central Europeu.

Sala-i-Martin atribueix la decisió del Banc Sabadell a la voluntat de fer "pressió política", gest que considera "inacceptable". "Els bancs han de fer de bancs i no de partits polítics", exposa, abans d'afegir que "corren el risc que la gent els castigui a ells portant els seus diners a altres bancs". Per últim, l'economista reflexiona que "l'única diferencia és on van a parar una part molt petita dels impostos relacionats amb l'activitat del banc" i que això "l'economia no ho notarà".


Xavier Sala i Martin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada