diumenge, 15 d’octubre del 2017

14/10/2017. INDEPENDÈNCIA. Alba Solé. Un eurodiputat finès diu al 'Financial Times' que la DUI és legítima. "Si la independència és un objectiu legítim, però no hi ha manera legal d’aconseguir-la, ha de ser legítim declarar-ho unilateralment". A més a més, l'eurodiputat considera que no es podria arribar a bloquejar Catalunya perquè aquesta no ha comès cap delicte "tot i que molts argumentin que el referèndum va violar la Constitució". En la mateixa línia, exposa que la legitimitat va més enllà de la legalitat i recorda que la majoria d’estats independents que hi ha avui en dia van néixer de forma “il·legal” (paraula que el mateix eurodiputat destaca entre cometes).


INDEPENDÈNCIA

Un eurodiputat finès diu al 'Financial Times' que la DUI és legítima

Alba Solé 

Barcelona. Dissabte, 14 d'octubre de 2017

"Si la independència és un objectiu legítim, però no hi ha manera legal d’aconseguir-la, ha de ser legítim declarar-ho unilateralment". 

Això és el que assegura l'eurodiputat finès Jussi Halla-aho en una carta publicada al diari britànic Financial Times

La carta comença citant un dels editors del mateix diari, Wolfgang Münchau, que va dir que una ruptura catalana faria que el Brèxit semblés un passeig perquè hi ha molts arguments en contra d’una Catalunya independent; el més important és que seria expulsada de la UE, de l’euro i de l’espai Schengen. 

Per la seva banda, Halla-aho desmenteix aquest argument contestant que "aquestes conseqüències no es deriven de la independència, sinó que depenen de les eleccions dels qui s'oposen a això".

A més a més, l'eurodiputat considera que no es podria arribar a bloquejar Catalunya perquè aquesta no ha comès cap delicte "tot i que molts argumentin que el referèndum va violar la Constitució". 

En la mateixa línia, exposa que la legitimitat va més enllà de la legalitat i recorda que la majoria d’estats independents que hi ha avui en dia van néixer de forma “il·legal” (paraula que el mateix eurodiputat destaca entre cometes).

Alba Solé 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada