diumenge, 15 d’octubre del 2017

13/10/2017. INDEPENDÈNCIA. Juncker diu que no pot mediar entre el Govern i l'Estat perquè només ho demana la part catalana. Així ho ha dit durant una conferència d'estudiants a Luxemburg, on ha assegurat que no vol fer de mediador perquè es crearia "més caos" a la UE i perquè no vol "una Europa que d'aquí 15 anys estigui formada per més de 90 països". Si el Juncker estigués veient una escena de violència de gènere, quan la víctima li demanés de mediar ell respondria: Ho sento, per mediar cal que m’ho demanin tots dos, vostè I el seu maltractador. I el maltractador li etzivaria una altra ganivetada a la víctima…

Benvolguts,

Aquesta conversa i frase del Juncker ja l’havíem comentat en una altra reflexió aquesta setmana. Permeteu-me per tant que ara analitzem el context amb un exemple: Les nombroses històries de discussions de maltractadors espanyols i les seves victimes que apareixen en “El caso” o en les moltes cadenes de televisió-escombraria tenen molta similitud entre elles i gairebé sempre hi apareixen les frases “mia o de la tumba fria” o “la maté porqué era mia” i el maltractador va i li clava ganivetada a la víctima o la tira escales avall o daltabaix del balcó. Si el senyor Juncker fós present a l’escena i la víctima li demanés mediació desesperadament, ell, coherent amb la seva posició i trajectòria li respondria: no la puc ajudar, senyora, perquè només m’ho demana vostè i el maltractador no!

L'article acaba amb la frase d'un diplomàtic escandinau: "Ens ha fet pensar en els mètodes soviètics". La font diplomàtica escandinava en veure la violència exercida pels cossos de "seguretat" recordava els mètodes soviètics. Nosaltres, catalans que vàrem patir durant desenes d'anys durant la dictadura franquista i en el règim borbofranquista que va seguir les forces de la policia armada d'ocupació a Catalunya, altrament anomenats els grisos, vàrem pensar en aquests grisos i no en els mètodes soviètics quan el dia 1 d'octubre ens varen atacar amb furor, ràbia i odi (a por ellos, oeee).

 Vegem l’article:

INDEPENDÈNCIA
Juncker diu que no pot mediar entre el Govern i l'Estat perquè només ho demana la part catalana
El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Divendres, 13 d'octubre de 2017


El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, diu que no pot mediar entre els governs de Catalunya i d'Espanya perquè només ho ha demanat el Govern català.

Així ho ha dit durant una conferència d'estudiants a Luxemburg, on ha assegurat que no vol fer de mediador perquè es crearia "més caos" a la UE i perquè no vol "una Europa que d'aquí 15 anys estigui formada per més de 90 països". 
"Si Catalunya es converteix en [un Estat] independent, d'altres farien el mateix. Això no m'agrada", ha afirmat, al mateix temps que s'ha mostrat preocupat per la situació i ha posat de manifest que no vol que es produeixi un trencament. 

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president de la Comissió Europea van mantenir una conversa telefònica divendres passat en la qual van parlar de la crisi a Catalunya. 

De fet, la setmana passada, Le Monde ja avisava que l'aposta dels líders europeus és: 

 aïllar Catalunya perquè creuen "que al rebre missatges d'aïllament, Puigdemont abandonarà la declaració unilateral d'independència", afegia el diari.

Ara bé, tot i negar-se a fer una mediació entre els governs català i espanyol, el diari assegurava que la violència exercida pels cossos de seguretat de l'Estat per aturar el referèndum, ara fa una setmana, han "xocat" al nord d'Europa. "Ens ha fet pensar en els mètodes soviètics", assegura una font diplomàtica d'un país escandinau, citada pel diari.

 El Nacional


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada