dimarts, 5 de novembre del 2019

05/11/2019. Redacció. Puigneró anuncia una ‘ofensiva judicial i política’ contra el decret llei de seguretat digital de la Moncloa. El conseller de Polítiques Digitals considera que hi ha escletxes que permeten presentar un recurs al Tribunal Constitucional espanyol. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat una ‘ofensiva judicial i política’ contra el decret llei de seguretat digital publicat aquest dimarts al BOE. En una conferència de premsa, Puigneró ha assegurat que hi ha escletxes suficients per tombar una mesura que veu com ‘el procés més gran de recentralització’ després de la LOAPA. El govern espanyol, el govern del PSOE, torna a cometre l'error de la Llei Corcuera: de la puntada de peu a la porta, a la puntada de peu al servidor. Amb la Llei Sánchez poden tancar Internet sense ordre judicial…


Benvolguts,

Pel que sembla el Gobierno del PSOE s’està passant portant al Tribunal Constitucional totes les lleis que el Parlament de Catalunya aprovi. I fa 4 o 5 anys que el TC actua obeint els seus amos!

Vegem l’article:    



El conseller de Polítiques Digitals considera que hi ha escletxes que permeten presentar un recurs al Tribunal Constitucional espanyol

Per: Redacció


 05/11/2019  17:45

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat una ‘ofensiva judicial i política’ contra el decret llei de seguretat digital publicat aquest dimarts al BOE. En una conferència de premsa, Puigneró ha assegurat que hi ha escletxes suficients per tombar una mesura que veu com ‘el procés més gran de recentralització’ després de la LOAPA.

El govern està esperant els informes dels serveis jurídics de la Generalitat i del Consell de Garanties Estatutàries però avisa que hi ha la possibilitat de plantejar un recurs al Tribunal Constitucional espanyol. Pel conseller, la Moncloa ha travessat una ‘línia vermella’ aprovant el decret llei, que ha comparat amb la ‘Llei Corcuera’, que permetia a les forces de seguretat entrar en una propietat privada sense ordre judicial. Ara ens trobem amb la “llei Sánchez”, la llei de la puntada de peu al servidor sense una ordre judicial agafant-se a àmbits tan ambigus com l’ordre públic’, ha dit.

Puigneró ha assegurat que el govern buscarà la complicitat de governs com el basc per engegar un front comú que permeti evitar la convalidació del decret llei. Alhora, el conseller ha exigit una resposta per part de les autoritats de la Unió Europea (UE) en considerar que la normativa xoca de ‘forma frontal’ amb el concepte d’Internet lliure recollit a les directives europees.

Puigneró també ha penjat un vídeo a Twitter.

Amb la Llei Sánchez poden tancar Internet sense ordre judicial 
(fil 👇)#RepúblicaDigital pic.twitter.com/nffZ0kWYOw
— Jordi Pu1gnerO (@jordiPuignero) November 5, 2019

Jordi Puigneró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada