dimarts, 5 de novembre del 2019

05/11/2019. Redacció. Vicent Partal. Sánchez assumeix el programa de la dreta respecte a Catalunya. El primer ministre en funcions ha aprofitat l’únic debat televisat en campanya per a assumir el programa de la dreta respecte a Catalunya i plantejar mesures com la prohibició de fer referèndums, que Zapatero havia despenalitzat, o la impulsió d’una assignatura en totes les escoles sobre Espanya, com la que Aznar havia proposat en el seu moment. Hem de fer notar que en el debat es va parlar contínuament contra Catalunya, i Catalunya no estava representada per cap partit. Tal com deia el President Companys Catalunya només tenia els catalans per defensar-la i en aquest debat per si de cas no varen convidar a cap català!


Benvolguts,

L’acudit gràfic d’en Puigvert, és una ampliació molt encertada d’una frase atribuida a Josep Pla. Aquest acudit és de fa 5 o 10 anys però explica clarament l’episodi que expliquem avui (5 o 10 anys més tard) en referencia al Debat electoral d’ahir 4 de novembre a Madrid, on varen tenir veu 5 partits, PSOE, PP, Ciudadanos, Vox i Unides Podem. En el debat es varen dir moltes parides. La que comentem ara és la d’en Pedro Sánchez-Castejón que va prometre reintroduir al Codi Penal el vet al referèndum, que en Zapatero havia eliminat el 2005.

Aquesta parida és contra Catalunya i n’hi ha d’altres.

Hem de fer notar que en el debat es va parlar contínuament contra Catalunya, i Catalunya no estava representada per cap partit. 

Tal com deia el President Companys Catalunya només tenia els catalans per defensar-la i en aquest debat no varen convidar cap català!

Vegem l'article:



Sánchez assumeix el programa de la dreta respecte a Catalunya
El candidat socialista endureix en el debat a cinc el seu posicionament cap a Catalunya i afirma que portarà Puigdemont a presó o que prohibirà els referèndums


Per: Redacció
 05/11/2019  01:42
El primer ministre en funcions ha aprofitat l’únic debat televisat en campanya per a assumir el programa de la dreta respecte a Catalunya i plantejar mesures com la prohibició de fer referèndums, que Zapatero havia despenalitzat, o la impulsió d’una assignatura en totes les escoles sobre Espanya, com la que Aznar havia proposat en el seu moment. 

Pedro Sánchez també ha dit que obligaria la Corporació Catalana de Mitjans a triar els òrgans de govern per dos terços del parlament, cosa que ja passa i que aparentment ell ignora i va causar estupor quan en l’últim minut es va comprometre a portar a una presó espanyola el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sense aclarir com pensava fer-ho -fet que li va retreure immediatament el candidat d’Unides Podemos, Pablo Iglesias. Abans fins i tot el candidat per Barcelona d’aquesta coalició, Jaume Asens, havia rebut acusacions infundades del líder socialista que s’ha mostrat completament ancorat a la dreta.

a @pablocasado_: A usted se le fugó Puigdemont y yo me comprometo hoy y aquí a traerlo de vuelta a España y que rinda cuentas ante la justicia española.#GanaPSánchez#ElDebate4N

En el debat només han pres part els dirigents dels partits que es consideren nacionals espanyols, entre els quals Vox, que ha defensant sense cap problema les seves propostes d’extrema dreta.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha aprofitat el bloc sobre política social i igualtat precisament per retreure als líders de PP i Cs, Pablo Casado i Albert Rivera, que ‘callin’ davant les propostes de Vox. El candidat socialista ha instat Casado i Rivera – a qui ha titllat de dreta covarda- a rebutjar el que diu Vox però cap dels dos ha condemnat el posicionament de la formació de Santiago Abascal. El líder de Vox ha criminalitzat els migrants, ha atiat la por a l’efecte crida i ha carregat contra les polítiques contra la violència masclista.

Casado i Rivera també han protagonitzat moments de tensió amb retrets mutus durant el debat. Al bloc sobre política social i igualtat, Casado ha retret Rivera que compari la gestió del PP amb la del PSOE. També s’han enfrontat per la proposta del líder de Cs de fer una targeta sanitària única a tot l’Estat. El president del PP ha argumentat que existeix des del 2012 per iniciativa dels populars.
Iglesias ha tornat a reclamar al PP que rectifiqui en relació al consentiment sexual i digui clarament que ‘només sí és sí’. Casado ha evitat posicionar-se de forma clara i ha tornat a utilitzar l’argument que el Codi Penal deixa clar el tema des de 1822. També ha retret que el PSOE eliminés el concepte violació del Codi Penal l’any 1995.

Les diferències entre Vox i la resta de formacions polítiques s’han evidenciat a l’últim bloc sobre política internacional. Abascal ha apostat per reforçar les fronteres i ha carregat contra la Unió Europea. Segons el líder de Vox, les elits de la UE volen convèncer els Estats perquè acceptin el que ell anomena la migració massiva i ha dit que volen portar els països a la ‘islamització’. Sobre el Brexit ha dit que han convertit Europa en ‘una secta que persegueix a qui vol sortir-ne’.

Iglesias ha replicat que la ‘sobirania no és tenir una bandera molt gran’ sinó que es defensa amb mesures de govern que protegeixin la població dels oligopolis i les multinacionals que especulen amb drets, com l’habitatge. Casado i Rivera han defensat el lliure comerç i han carregat contra la política internacional de Sánchez a qui han acusat de desprestigiar Espanya.

Vicent Partal
Director de VilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada