diumenge, 8 de març del 2020

07/03/2020. Hèctor López Bofill. Betancor i la universitat. “L’accés a la seva càtedra de la UPF d’Andrés Betan­cor (el mem­bre de la JEC i asses­sor de Cs) va ser un dels més escan­da­lo­sos en ter­mes d’influència de l’acadèmia espa­nyola (i de nepo­tisme) en l’elecció dels pro­fes­sors fun­ci­o­na­ris a Cata­lu­nya. Que es des­cobrís que el catedràtic de dret admi­nis­tra­tiu de la Uni­ver­si­tat Pom­peu Fabra, Andrés Betan­cor, cobrés un sou com a asses­sor de Ciu­ta­dans men­tre era mem­bre de la Junta Elec­to­ral Cen­tral i fallava en con­tra dels can­di­dats inde­pen­den­tis­tes cons­tata nova­ment la baixa qua­li­tat de la democràcia al Regne d’Espa­nya, pot tenir reper­cus­si­ons penals i en con­di­ci­ons nor­mals alte­ra­ria el desen­llaç de la causa con­tra el pre­si­dent Quim Torra en la mesura que les deci­si­ons de la JEC amb el vot de Betan­cor són l’ori­gen de la inha­bi­li­tació que pesa sobre el màxim repre­sen­tant de la Gene­ra­li­tat.



Benvolguts,

Les trampes del funcionari Betancor que s’ha descobert que cobrava de Ciudadanos i estava en plantilla de la Junta Electoral Central (JEC), que ja s’ha explicat per diferents camins, venen al darrere de les trampes del funcionari De Alfonso (el que estava confabulat amb en Marcelo, l’àngel de la guarda del funcionari Jorge Fernández Díaz i amb el mateix Jorge). El funcionari De Alfonso fou cessat pel Parlament de Catalunya immediatament de la descoberta de les seves trampes de triler. Tanmateix el Gobierno espanyol no el va castigar sinó que el va col·locar en un altre territori del nord de la península on pot continuar fent trampes. És l’estratègia usada normalment pels tramposos, franquistes i lladres...

Les trampes del funcionari Betancor havien influït en la destitució del President Torra i en d’altres malifetes contra Catalunya. Se’l castigarà a ell i a qui el va contractar per fer mal a Catalunya? Aprofitarem per declarar el partit de mafiosos Ciudadanos per aquesta acció i pel mal que ha estat fent durant els quatre anys de legislatura convertint el Parlament de Catalunya en un bassal de merda, en un partit non grato? Ciudadanos amb 3 parlamentaris maleducats i baladrers, Inés la filla de l’inspector de la Policia Armada franquista a Barcelona, Carrizosa, el mestre dels altres i Roldan  la deixeble avançada!

Vegem el magnífic article de l’Hèctor López Bofill:


OPINIÓ

 7 març 2020 2.00 h

TRIBUNA

Betancor i la universitat

Hèctor López Bofill - Professor de Dret de La UPF

“L’accés a la seva càtedra de la UPF d’Andrés Betan­cor (el mem­bre de la JEC i asses­sor de Cs) va ser un dels més escan­da­lo­sos en ter­mes d’influència de l’acadèmia espa­nyola (i de nepo­tisme) en l’elecció dels pro­fes­sors fun­ci­o­na­ris a Cata­lu­nya

Que es des­cobrís que el catedràtic de dret admi­nis­tra­tiu de la Uni­ver­si­tat Pom­peu Fabra, Andrés Betan­cor, cobrés un sou com a asses­sor de Ciu­ta­dans men­tre era mem­bre de la Junta Elec­to­ral Cen­tral i fallava en con­tra dels can­di­dats inde­pen­den­tis­tes cons­tata nova­ment la baixa qua­li­tat de la democràcia al Regne d’Espa­nya, pot tenir reper­cus­si­ons penals i en con­di­ci­ons nor­mals alte­ra­ria el desen­llaç de la causa con­tra el pre­si­dent Quim Torra en la mesura que les deci­si­ons de la JEC amb el vot de Betan­cor són l’ori­gen de la inha­bi­li­tació que pesa sobre el màxim repre­sen­tant de la Gene­ra­li­tat.

En el món inde­pen­den­tista, a més, l’afer Betan­cor ha supo­sat una certa cons­ter­nació, en la mesura que s’ha reve­lat que a la cúpula uni­ver­sitària cata­lana hi ha pro­fes­sors afer­ris­sa­da­ment uni­o­nis­tes, cosa que con­trasta amb la majo­ria inde­pen­den­tista que domina al Par­la­ment i en la soci­e­tat. Això, però, per als que tre­ba­llem a la uni­ver­si­tat no ha estat cap sor­presa. Cal recor­dar que els pro­fes­sors fun­ci­o­na­ris que inte­gren l’esta­ment supe­rior acadèmic, els catedràtics, són cos­sos d’àmbit esta­tal (els Cuer­pos Naci­o­na­les del Estado que des­ta­cava la llei d’uni­ver­si­tats espa­nyola). L’accés de Betan­cor a la plaça a la Uni­ver­si­tat Pom­peu Fabra es va pro­duir tenint en compte aquest con­text: el tri­bu­nal que va pro­po­sar-lo va estar com­post de cinc mem­bres, tres dels quals eren de la resta de l’Estat, que van ser pre­ci­sa­ment aquells que, després d’una sèrie de mani­o­bres pro­pi­ci­a­des pel sogre de l’interes­sat, l’ales­ho­res pre­si­dent del Tri­bu­nal Cons­ti­tu­ci­o­nal espa­nyol, Manuel Jiménez de Parga, van deci­dir a favor de Betan­cor en detri­ment de la can­di­data cata­lana. Tot essent el cas de l’accés a la càtedra de Betan­cor un dels més escan­da­lo­sos en ter­mes d’influència de l’acadèmia espa­nyola en l’elecció dels pro­fes­sors fun­ci­o­na­ris a Cata­lu­nya (i de nepo­tisme), val a dir que, en gene­ral, els ele­ments de cen­tra­lit­zació del procés pro­pi­cien, espe­ci­al­ment en l’àmbit de les ciències soci­als i de les huma­ni­tats que són els més per­me­a­bles a aspec­tes ideològics, que hi hagi un biaix favo­ra­ble a l’statu quo polític entre el col·lec­tiu que ens ocupa.

La con­dició dels catedràtics fun­ci­o­na­ris com a Cuer­pos Naci­o­na­les del Estado fa que sovint es tro­bin pro­pers a la resta de qua­dres de l’admi­nis­tració de l’Estat a Cata­lu­nya hos­tils al procés (com notòria­ment ha succeït amb els mem­bres del poder judi­cial a Cata­lu­nya) i explica la tebior per part dels esta­ments uni­ver­si­ta­ris supe­ri­ors en la denúncia de la repressió. El setem­bre del 2019, en l’inici del pre­sent curs acadèmic, vam tenir una bona mos­tra de la con­tra­ri­e­tat que el procés català d’eman­ci­pació naci­o­nal sus­cita entre l’elit acadèmica cata­lana quan els rec­tors de la Uni­ver­si­tat de Bar­ce­lona i de la Uni­ver­si­tat Autònoma van fre­nar una decla­ració con­junta de tots els cen­tres en la qual es recla­mava la lli­ber­tat dels pre­sos.

La pre­gunta, en la situ­ació en la qual ens tro­bem i com, d’altra banda, ja vam com­pro­var la tar­dor del 2017, és com es podrà avançar cap a la República cata­lana amb unes estruc­tu­res uni­ver­sitàries tan opo­sa­des al pols majo­ri­tari que dis­corre pel país; una pre­gunta que, de fet, es pot esten­dre al con­junt del per­so­nal fun­ci­o­nari, també al depen­dent de la Gene­ra­li­tat, en aquest dar­rer cas més temorós d’un càstig pro­pi­ciat des de l’apa­rell de l’Estat espa­nyol que con­trari a la posició sos­tin­guda pel govern català. Però la pri­mera evidència amb la qual comp­tem és la de les enor­mes difi­cul­tats de remoure un mem­bre de l’esta­ment de catedràtics fun­ci­o­na­ris fins i tot quan es come­ten les greus irre­gu­la­ri­tats que Betan­cor sem­bla haver per­pe­trat. La Uni­ver­si­tat Pom­peu Fabra li ha obert un expe­di­ent que ja veu­rem fins on arri­barà. La fis­ca­lia espa­nyola, de moment i com era pre­vi­si­ble, con­ti­nua ino­pe­rant.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada