dimecres, 7 d’agost del 2013

07/08/13. A la Roser Tarragó II*II li varen dir que és una Incoherència nauseabunda que un separatista defensi els colors de la nació opressora.


Benvolguts,

Continuem parlant de la nedadora Roser Tarragó II*II, una de les 9 nedadores catalanes, i independentista, de l’equip de 13 d’Espanya.

En l’Avui d’avui 7 d’agost en Toni Brosa respon una piulada fatxa rebuda per la Roser Tarragó que li diu que és una Incoherència nauseabunda que un separatista defensi els colors de la nació opressora. I en Brosa respon que un català està habituat a viure en un país, parlar una llengua i defensar una selecció que no són les seves. Per imperatiu legal. La incoherència seria poder triar i triar l'espanyola.

De fet el dilema està servit. Estem d’acord amb la frase d’en Brosa: Això de defensar colors i nacions és una èpica impostada que utilitzen els governs amb finalitats polítiques. Acceptant aquesta premissa que és la mantinguda fins ara per Espanya i deu ser la mantinguda pel COI (gràcies al falangista botifler Juan Antonio Samaranch, que va blindar en el COI els estats contra els mocosos que pretenien competir sense ser estat) i si abans que Catalunya esdevingui independent, Espanya reconegués les federacions esportives catalanes, podria arribar el cas que un resident a Catalunya pogués triar, legalment i èticament, entre competir amb els colors d’Espanya o amb els de Catalunya. Però això és un oximoron: És molt més fàcil que arribi abans la independència de Catalunya que les federacions esportives catalanes siguin reconegudes per Espanya. O imitant Sala i Martin hi ha dues constants universals, la velocitat de la llum i la indivisible unidad de España, Una, Grande y Libre!

Si voleu l’opinió completa de l’articulista, aneu a Tarragó II*II

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada