dimarts, 13 d’agost del 2013

12/08/12. El CCN titlla Navarro d’indocumentat amb mala fe. I afegeixen, amb xifres, que Catalunya és la segona millor regió d’Europa després de North-Westfalia, a Alemanya, i la tercera regió més atractiva per darrera del Gran Londres i l’Ille-de-France.


Benvolguts,

Us passem la notícia apareguda al directe.cat sobre com el CCN titlla en Navarro d’indocumentat amb mala fe, i deixem per un altre dia el comentari més extens sobre un rotund estudi  del propi CCN d’aquestes dades.

 

12 d'agost de 2013


El Cercle Català de Negocis demana als polítics que “no parlin sense dades” i llista 46 empreses del món que des de l’11S12 i fins al juny d’enguany inverteixen al país.



El Cercle Català de Negocis ha volgut replicar amb un rotund estudi les afirmacions que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va fer aquest dissabte, quan va assegurar que el procés sobiranista està frenant les inversions a Catalunya. Navarro, amb aquestes declaracions, s’afegia a les que mesos abans havia fet Alícia Sánchez Camacho i diversos representants de l’executiu espanyol. Pel CCN, “és una decepció més, però no pas nova” que confirma “la deriva que ha près la direcció del PSC contra el procés sobiranista català, allunyant-se del clam del seu poble per defensar, en canvi, postures pròximes a la dreta catalana i espanyola”.
 
 
Els empresaris sobiranistes neguen Navarro, l’acusen de “parlar sense dades” i el rebaten amb números: des de l’11 de setembre de 2012, data de la gran manifestació en favor de l’Estat propi, fins al juny d’enguany, quaranta sis corporacions multinacionals han anunciat grans inversions a Catalunya. Són firmes de sectors tan diversos com les Tecnologies de la Comunicació, la moda, la distribució, el financer o l’automovilístic, per només citar-ne algunes i de procedències també diverses (Japó, Holanda, Brasil, els Estats Units, Suècia i un llarg etcètera). Les inversions anunciades estan enfocades a sectors considerats de valor afegit mitjà-alt, i signifiquen un import de quasi 2.400 MM d’euros, i han comportat la creació de 9.000 llocs de treball.
  
Altres dades que conviden a l’optimisme pel que fa a la captació d’inversions estrangeres és que durant el període 2006-2010, el número d’empreses estrangeres a Catalunya va créixer un 13% i es pot comprovar que hi ha una concentració d’empreses estrangeres al Principat en relació a la resta de l’Estat, especialment nipones, italianes, nord-americanes i franceses.

La demanda catalana d’un Estat propi no està tenint un efecte negatius sobre les inversions estrangeres a Catalunya

Si bé el CCN reconeix que moltes multinacionals han traslladat a Madrid la seva seu per “l’efecte capitalitat”, segons l’FDI European Cities and Regions del 2012-13, Catalunya és la segona millor regió d’Europa després de North-Westfalia, a Alemanya, i la tercera regió més atractiva per darrera del Gran Londres i l’Ille-de-France. Pels
empresaris sobiranistes les conclusions són clares: la demanda catalana d’un Estat propi no està tenint un efecte negatius sobre les inversions estrangeres a Catalunya; i amb una Catalunya Estat l’efecte capitalitat que ara exerceix Madrid quedaria neutralitzat i el país es convertiria en un pol d’atracció per a més multinacionals que, per manual operatiu, sempre obren seu a nous països.
“Per sort”, diu el Cercle Català de Negocis, “els empresaris i inversors tenen en compte a l’hora de planificar les seves inversions una anàlisi DAFO de fortaleses, debilitats, oportunitats i amenaces i no les opinions dels que han enganyat sistemàticament a la UE i han portat Espanya al col·lapse econòmic i a la gestió d’un deute impagable”.
 


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada