dissabte, 1 de març del 2014

01/03/14. Xevi Xirgo. El “problema catalán”: Se'ls escapa de les mans. “La situació, certament, és insostenible. Però la seva; no la nostra”

Benvolguts,

L’article es podria anomenar Però no. En Xevi Xirgo sap explicar en tot de casos encadenats com tots els múltiples envits engegats pel Gobierno espanyol: intent de desprestigi del president Mas amb calúmnies i inicis de processos judicials, menystenir el “problema catalán”, tot l'argumentari de la por, mobilitzar l’empresariat “afecto”, i finalment topar amb Europa que segons la senyora Reding demana diàleg, just el contrari del que el Mariano vol establir. I a parer meu és una evidència del que s’anirà esdevenint, acceleradament. En resum: Però no!

I el corol·lari és que el “problema catalán:

Se'ls escapa de les mans

01/03/14 02:00 - Xevi Xirgo il protegit
Facebook Twitter Google + LinkedIn
“La situació, certament, és insostenible. Però la seva; no la nostra”

S'havien fet la pel·lícula que seria una febrada, que desprestigiant el president Mas i els seus amb quatre calúmnies periodístiques i quatre expedients judicials això s'enllestiria ràpidament. Però no. En un moment determinat fins i tot ho van veure tan clar, que ho guanyarien, que es van permetre el luxe de menystenir el cas (el “problema catalán”, que en diuen ells) i van caure en la temptació d'aprofitar-lo per treure'n rendiment electoral. Però no. No ha durat ni quatre dies. Es van pensar que traurien tota l'artilleria verbal, tot l'argumentari de la por; que traurien la pols de tots els gerros xinesos i dels polítics “gran reserva” i que això ens faria ballar tant el cap que serien quatre dies i problema resolt. Però no. Es pensaven que sortiria tot l'empresariat, des del primer fins a l'últim, del més gran al més petit, i que tots sortirien a reclamar diàleg amb la marca Espanya. Però no. Resulta que els empresaris aquests sempre són els mateixos; són els que es van trobant de sopar en sopar i de Conde en conde i que es van explicant entre ells sempre el mateix. Es van pensar que activat tot això se'ns haurien acabat les ganes de sortir al carrer. Però no. I ara, a més, es troben que els falla l'estratègia europea, que és la que tenien com a última opció. Bé, penúltima, perquè de l'última prefereixo no parlar-ne. Es pensaven que tothom ens diria que això nostre és una bajanada i que ens arronsaríem, demanaríem perdó i s'hauria acabat. Però no. Ara resulta que a Europa demanen diàleg, i que la pressió diplomàtica de l'Estat no els ha servit de res, més enllà de sentir-se a dir que aquest és un problema domèstic. I ara a fora se'ls riuen d'aquest immobilisme constitucional i Margallo es posa nerviós i els diu que Europa es trencarà si aquí votem. I veuen com Europa ens mira, com la premsa internacional se'n fa ressò i com el procés avança. I ara resulta que la situació insostenible no és la nostra (com ens volen fer creure) sinó la seva. Creguin-me.
 Estan nerviosos. Se'ls escapa de les mans. 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada