dilluns, 10 de març del 2014

10/03/14. Agències. Margallo: “Una Catalunya independent vagaria per l'espai sense reconeixement internacional”. Quedaríem fora de la UE, del sistema solar, de la llei de la gravetat, del sistema mètric decimal i el que és pitjor quedarem fora d'Espanya...


Benvolguts,

A mida que els ministres espanyols de tot van dient parides, més em recordo de l’article que em va enviar la bona amiga Aina: http://reflexionsjafores.blogspot.com.es/2014/02/050214-aina-si-es-culmina-el-proces-que.html

Concretament em plau recordar que:

Si es culmina el procés que ha de dur-nos a la independència, el que ens passarà, segons les autoritats espanyoles, és que quedarem fora:

-          De la Unió Europea

-          De l'euro.

-          De l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN)

-          De l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics

I, tot i que no ho hagin dit, treballen secretament perquè també quedem fora:

-          Del sistema solar

-          Del sistema planetari

-          De la llei de la graveta

-          Del sistema mètric decimal

-          De les normes convencionals de pesos i mesures

-          De l'hemisferi nord i al marge del meridià de Greenwich

Es deixen, però, el més important: que quedarem fora d'Espanya.

És a dir, que ja mai més no tindrem:

-          Ni Rajoy o Aznar com a presidents del govern, ni Rubalcaba com a vicepresident, ni Bono com a ministre de Defensa, ni Trujillo com a responsable d'Habitatge, ni Wert com a titular d'Educació i Cultura, ni Ruiz Gallardón a Justícia, ni Margallo a Afers Exteriors, ni Cristóbal Montoro a Hisenda i Administracions Públiques, ni Guerra com a diputat del mateix parlament o presidint la comissió d'afers constitucionals.

I acaba dient:

En fi, serà un cop molt dur!

No se si  ens en sortirem i serem capaços de superar-ho!!

Com ho veieu?

Tot això ve de la parida d’ahir del Margallo:

Margallo: “Una Catalunya independent vagaria per l'espai sense reconeixement internacional”

El ministre espanyol d'Exteriors assegura que el nou estat quedaria exclòs de la Unió Europea “pels segles dels segles”

Recorda als independentistes que Abkhàzia i Ossètia del sud estan en una espècie de “llimbs jurídic” i només són reconeguts per un grapat de països

10/03/14 11:45 - Madrid - Agències


Facebook Twitter Google + LinkedIn El ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, aquest dilluns a l'esmorzar informatiu organitzat Nueva Economia Forum a Madrid Foto: EFE.

 
El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha advertit avui que una declaració unilateral d'independència (DUI) condemnaria Catalunya “a vagar per l'espai sense reconeixement i a quedar exclosa de la Unió Europea (UE) pels segles dels segles”.

El titular espanyol d'Exteriors ha fet aquestes declaracions en el col·loqui posterior a la presentació del viceprimer ministre i ministre d'Economia i Desenvolupament Sostenible de Geòrgia, Giorgi Kvirikashvili, en un esmorzar organitzat pel Nova Economia Fòrum.

El cap de la diplomàcia espanyola ha recomanat als independentistes catalans que extreguin “lliçons” de la secessió unilateral dels territoris georgians d'Abkhàzia i Ossètia del Sud, als quals, ha afegit, només reconeixen Rússia, Veneçuela, Nicaragua i “tres micropaïsos del Pacífic”.

Segons ell, aquests dos exterritoris de la Unió Soviètica estan en una espècie de “llimbs jurídic” que els impediria, si tinguessin un problema de deute públic, tenir accés al Fons Monetari Internacional i a altres organitzacions internacionals.

García-Margallo ha reconegut que la possibilitat d'una DUI “preocupa molt” el govern espanyol, però ha emfatitzat que si aquesta es fes realitat, seria “especialment greu” per a Catalunya.

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada