dilluns, 27 de juliol del 2015

26/07/15. País Valencià. Ens anem normalitzant!. La senyera substitueix la bandera espanyola a la Batalla de Flors. “El AVE de Barcelona a Valencia, ni lo soñeis mientras mandemos nosotros...No hase falta decir nada más".

Benvolguts,
Ens anem normalitzant!
Sembla que allò d’ofrecer nuevas glorias a España, s’està acabant. Al·leluia!
Ara és el moment de recordar, com havíem escrit el febrer de l’any passat en aquest mateix Bloc, quina ha estat fins les darreres eleccions la situació de misèria moral dels valencians sota les urpes del PP.
Com ja sabeu i aquí es confirma, el País Valencià, com a baula més feble de la Nació Catalana, ha estat l’objectiu preferent dels voltors del PP des de sempre, intensificat des de la instauració fa 36 anys de l’actual règim de monarquia franquista.
Vegem dos exemples:
·         El AVE de Barcelona a Valencia, ni lo soñeis mientras mandemos nosotros: llegariais a un acuerdo con los valencianos y os podriais acabar entendiendo en la lengua y en otros temas”. Això li va dir Carlos Aragonés, director del gabinet de la Presidència del Govern i persona de confiança del Presidente Aznar, a Xavier Trias. Aquesta conversa devia produir-se en temps del govern Aznar, abans del 2003.
·         Recordeu que durant el franquisme el País Valencia s’anomenava El levante español, la Región Levantina, etc (ni es parlava de València). Amb un himne del mestre Serrano, i amb la primera ambigua estrofa de la lletra:
Para ofrendar nuevas glorias a España
nuestra Región, supo luchar.
¡Ya en el taller y en el campo resuenan
cantos de amor, himnos de paz!
¡Paso a la Región
que avanza en marcha triunfal!

Tal com en Schuster deia: No hase falta decir nada más".

Però ara sembla que Ens anem normalitzant, segons explica el Vilaweb:

La senyera substitueix la bandera espanyola a la Batalla de Flors
Per primer vegada la megafonia inclou música d'Al Tall, el Botifarra i la Gossa Sorda

Diumenge  26.07.2015  22:51

Ahir es va fer la Batalla de Flors a València, un dels actes més tradicionals i concorreguts de la Fira de Juliol.  La Batalla consisteix en una desfilada on els participants i els espectadors es llencen simultàniament tones de flor entre ells.
Aquest any hi havia expectació per veure si el nou Ajuntament de la ciutat feia canvis en un
acte que tradicionalment havia estat molt ben considerat pel PP. I els canvis han arribat:
·         D’una banda amb la retirada de les banderes espanyoles que sempre emmarcaven els recorregut
·         i de l’altra amb l’ús per la megafonia, per primer vegada, de música valenciana.
·         Les grans banderes espanyoles han estat substituïdes per senyeres
·         i entre els grups que han sonat constantment al llarg de la vesprada hi havia La Gossa Sorda, Al Tall o Pep Gimeno Botifarra.
Curiosament la presència de la senyera de la ciutat ha estat criticada pel Partit Popular, que ha estat molt crític amb el canvi de la bandera espanyola per la valenciana.
Que duri l’alegria i la il·lusió!

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada