dimarts, 13 de setembre de 2016

12/09/2016. Directe.cat. Hola UEFA: 30.000 estelades al partit entre el Barça i el Celtic. Les repartiran entitats sobiranistes i demanen als assistents al partit que les exhibeixin quan surtin els jugadors al terreny i durant el minut 17 amb 14 segons. Els impulsors de la iniciativa subratllen que l’acció pretén defensar la llibertat d’expressió i els símbols “dels catalans”, entre els quals l’estelada, bandera que “cap llei prohibeix”.

Benvolguts,
Segons el Directe.cat. Hola UEFA: 30.000 estelades al partit entre el Barça i el Celtic. Les repartiran entitats sobiranistes i demanen als assistents al partit que les exhibeixin quan surtin els jugadors al terreny i durant el minut 17 amb 14 segons. Els impulsors de la iniciativa subratllen que l’acció pretén defensar la llibertat d’expressió i els símbols “dels catalans”, entre els quals l’estelada, bandera que “cap llei prohibeix”.
 Vegem l'article:
12 DE SETEMBRE DE 2016 19:35 H
Les repartiran entitats sobiranistes i demanen als assistents al partit que les exhibeixin quan surtin els jugadors al terreny i durant el minut 17 amb 14 segons
ACN Barcelona .- L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i el col·lectiu de juristes Drets repartiran 30.000 estelades al partit de la Lliga de Campions entre el Barça i el Cèltic de Glasgow que es disputarà el proper dimarts 13 de setembre al Camp Nou. Desenes de voluntaris repartiran les banderes davant dels accessos de l’estadi barceloní. Les entitats sobiranistes fan una crida als seguidors del partit perquè despleguin les estelades durant la sortida dels jugadors al terreny de joc i al minut 17 amb 14 segons de la primera i segona part. També s’anima els seguidors a portar estelades de casa per complementar l’acció.


Llibertat d’expressió 

Els impulsors de la iniciativa subratllen que l’acció pretén defensar la llibertat d’expressió i els símbols “dels catalans”, entre els quals l’estelada, bandera que “cap llei prohibeix”. També recorden que abans de la darrera final de la Copa del Rei a Madrid entre el Barça i el Sevilla, la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepció Dancausa, va dictar una resolució amb què pretenia prohibir l’entrada de banderes estelades al camp i que la justícia va acceptar les mesures cautelars que reclamava l’entitat Drets per suspendre la prohibició.

Actitud incomprensible de l’UEFA

Per tot plegat, els convocants de la iniciativa consideren “incomprensible” l’actitud de la Unió de Federacions Europees de Futbol (UEFA) davant un símbol “totalment legal” a l’Estat espanyol. Cal recordar que la UEFA va sancionar el Barça amb 30.000 euros per l’exhibició d’estelades a la final de Berlín del 2015 i amb 150.000 més per l’exhibició d’estelades al Camp Nou als partits de Lliga de Campions al llarg de tota la temporada, sanció que ha estat recorreguda davant els tribunals per Drets. 


Directe.cat

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada