divendres, 7 de juliol de 2017

07/07/2017. PPSOE. Xevi Xirgo. La nostra. “No han sentit a parlar, al PSC, de l’interès informatiu? No saben què és, una notícia? El PSC ha registrat la seguent pregunta al Parlament de Catalunya: “Després de la cobertura feta per TV3 a l’acte polític dels partits PDeCAT i ERC, ¿quines cobertures té previstes per compensar la resta de partits polítics i complir amb els criteris de pluralitat de veus i l’equilibri informatiu en els mitjans de comunicació de la Corporació?”. Sensacional, impressionant, admirable, espaterrant, espectacular, una mostra d’intel·ligència i d’habilitat política extraordinària.

Benvolguts,

En Xevi Xirgo, amb oportunitat i encert, deixa malparat el PSC, que confon les retransmissions d’actes de partit (sota ordre del jutge) que molt poca gent demana i atén (1,4% de share) amb esdeveniments com la retransmissió de l’acte del TNC que el govern va fer dimarts per explicar la “llei del referèndum”. I explica que els periodistes usen els paràmetres de l’interès informatiu” en comptes dels actes obligats pels jutges...

Vegem l'article:


7 juliol 2017 2.00 h

A LA TRES

La nostra

Xevi Xirgo - Xxirgo@Elpuntavui.Cat

“No han sentit a parlar, al PSC, de l’interès informatiu? No saben què és, una notícia?

La trobo sensacional, aquesta pregunta que el PSC ha registrat al Parlament de Catalunya per demanar compensacions a TV3 perquè dimarts el 3/24 va retransmetre l’acte del govern al Teatre Nacional de Catalunya per explicar la llei del referèndum. Sensacional, impressionant, admirable, espaterrant, espectacular, una mostra d’intel·ligència i d’habilitat política extraordinària. Diu textualment la pregunta:

“Després de la cobertura feta per TV3 a l’acte polític dels partits PDeCAT i ERC, ¿quines cobertures té previstes per compensar la resta de partits polítics i complir amb els criteris de pluralitat de veus i l’equilibri informatiu en els mitjans de comunicació de la Corporació?”.

Francament, genial, ho diré un cop més. No han sentit a parlar, al PSC, de l’interès informatiu? No saben què és, al PSC, una notícia? No ho saben, que el 3/24 és un canal informatiu i que per tant dona en directe allò que considera que és noticiable? Suposo que no, que el PSC vol tornar a fer el ridícul que va fer el 2015, quan tots els partits de l’oposició es van conjurar contra la retransmissió que TV3 havia fet de la Diada. En aquella ocasió, no sé si ho recorden, el PSC i el PP van considerar que la Diada venia a ser un acte de JxSí i van recórrer a la Junta Electoral, que va obligar la televisió pública catalana a “compensar” la retransmissió fent un programa especial de quatre hores retransmetent la Festa de la Rosa del PSC, la Festa de la Família d’UDC (al cel sigui), l’acte central del PP a Sabadell i un acte de Ciutadans al Fòrum. Va ser la pitjor audiència de la història de TV3. Un 1,4%, uns 27.000 espectadors. Ridícul, vaja. Tan ridícula va ser l’audiència en aquell moment com ridícula és ara la petició del PSC, que pretén que els periodistes de TV3 decideixin què retransmeten en funció de suposades compensacions polítiques i no pas de l’interès informatiu. Era notícia l’acte del TNC? A mi em sembla indiscutible. Deixin, si us plau, que els periodistes de TV3 facin la seva feina. Ni que sigui per fer coses periodísticament tan poc interessants i esbiaixades com la croada aquesta que han engegat contra la directiva del Barça.
Xevi Xirgo

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada