dimarts, 11 de juliol de 2017

10/07/2017. Autonomisme. Salvador Cot. Primer van matar els autonomistes, i ara l'autonomia. El 23F va congelar el sistema autonòmic, diluint-lo dins del café para todos, i la majoria absoluta de José María Aznar -dues dècades més tard i amb l'Estat en expansió- va iniciar una regressió que va culminar amb la raspallada de l'Estatut al Congrés dels Diputats. La posterior sentència del Tribunal Constitucional va posar el punt i final a l'autonomisme a Catalunya. La seqüència és aquesta. Hi ha independentistes, hi ha unionistes i un espai -els comuns- que intenta quedar-se al marge del debat, en una fuga política constant per evitar d'afrontar-lo. Res més.

Benvolguts,

En Salvador Cot fa una magnífica síntesi de l'evolució des del 1976 al 2017 del binomi autonomisme-independentisme. Clar i net. 


Primer van matar els autonomistes, i ara l'autonomia

"Els autonomistes que hi havia hagut ara són independentistes, la majoria, o han marxat a casa seva rondinant, sense que el règim borbònic hagi mogut un dit per ells"


per Salvador Cot 10/07/2017
El 23F va congelar el sistema autonòmic, diluint-lo dins del café para todos, i la majoria absoluta de José María Aznar -dues dècades més tard i amb l'Estat en expansió- va iniciar una regressió que va culminar amb la raspallada de l'Estatut al Congrés dels Diputats. La posterior sentència del Tribunal Constitucional va posar el punt i final a l'autonomisme a Catalunya. La seqüència és aquesta.

Des del 27 de setembre de 2015 ja no queden autonomistes al Parlament. Hi ha independentistes, hi ha unionistes i un espai -els comuns- que intenta quedar-se al marge del debat, en una fuga política constant per evitar d'afrontar-lo. Res més. Els autonomistes que hi havia hagut ara són independentistes, la majoria, o han marxat a casa seva rondinant, sense que el règim borbònic hagi mogut un dit per ells.

Només Madrid podria ressuscitar l'autonomisme amb una proposta clara i viable. Però, en comptes d'això, planegen aplicar l'article 155 per acabar de destruir les estructures d'autogovern que, mal que bé, encara queden dempeus... Ho faran. I fracassaranSis dels nou presidents que ha tingut Catalunya des de 1931 han estat considerats delinqüents, en un moment o altre, i perseguits per haver exercit o reclamar l'autogovern

Amb Puigdemont seran set. I què?
Salvador Cot

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada