diumenge, 17 de setembre del 2017

16/09/2017. Editorial. José Antich. La perillosa deriva antidemocràtica. Martin Niemöller: Vaig guardar silenci. Quan els nazis van venir a buscar els comunistes, vaig guardar silenci, perquè jo no era comunista. Quan van empresonar els socialdemòcrates, vaig guardar silenci, perquè jo no era socialdemòcrata´. Quan van venir a buscar els sindicalistes, no vaig protestar, perquè jo no era sindicalista. Quan van venir a buscar els jueus, no vaig protestar, perquè jo no era jueu. Quan van venir a buscar-me, no hi havia ningú més que poguera protestar.

Benvolguts,

L’Antich ens presenta un futur negre. Encara que hi ha modestes mostres de suport a Catalunya per part de ciutadans i entitats madrilenyes, asturianes i basques. Però no hi ha una empenta de suport gens considerable fora de Catalunya. Torna a aparèixer l’esment a Martin Niemöller que en el seu poema Vaig guardar silenci diu:

Quan els nazis van venir a buscar els comunistes,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era comunista,
Quan van empresonar els socialdemòcrates,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era socialdemòcrata,
Quan van venir a buscar els sindicalistes,
no vaig protestar,
perquè jo no era sindicalista,
Quan van venir a buscar els jueus,
no vaig protestar,
perquè jo no era jueu,
Quan van venir a buscar-me,
no hi havia ningú més que poguera protestar.
La història del ciutadà que no es posa en política mentre els sorges van agafant comunistes, socialdemòcrates, sindicalistes i jueus hauria de ser un exemple edificant pels apolítics (com deia el Perich, pels apolítics de dretes...). Però no! El règim del 78, el franquisme sociològic, el borbofranquisme, mira cap un altre cantó quan els dolents amenacen els bons, els amenacen i segons el que es veu el règim està realitzant una guerra de guerrilles que els catalans no poden aguantar amb massa facilitat. I ho solucionem, de moment, amb enginy, imprimint cartells a casa quan els sorges han robat les impressions generades per la Generalitat (100.000!), substituint les adreces dels webs quan l’Estat les ha prohibides, posant generadors elèctrics quan els sorges treuen les llums dels locals públics on s’hi fa un acte proreferèndum. I els Whatsapps que generen acudits a grans velocitats. Per exemple aquest:
 Els partits espanyols que ataquen o que s’abstenen, o els soi-disants ciutadans d'esquerra que fan Manifiestos. Explica com el Gobierno,  com si Espanya fos una monarquia bananera (que ho és), fan una guerra de guerrilles contra Catalunya.

Per tant, estem forçats a fer una Declaració Unilateral d'Ìndependència (DUI) abans que els espanyols ens obsequiïn amb un altre anorreament, diferent en la forma però igual en els efectes, del de l'any 1939. 

En cas contrari, nova ocupació de 40 anys i tots els efectes secundaris que es poden veure explicats el l'Epíleg del darrer formidable llibre de l'Albert Pont de títol Interès d'Estat, on es manifesta la corrupció de totes les institucions espanyoles en tres dimensions, Technicolor i pantalla panoràmica...

Vegem l’Editorial:


EDITORIAL
La perillosa deriva antidemocràtica
José Antich 

Barcelona. Dissabte, 16 de setembre de 2017
Tan sols acceptant l'oposició visceral de l'esquerra espanyola a la independència de Catalunya i també l'absència de lideratge polític, es pot arribar a entendre com està acceptant sense queixar-se, i a remolc de la política de Mariano Rajoy, la manera com Espanya està entrant en una perillosa deriva en què les llibertats col·lectives, que acaben sent bàsiques en una democràcia, la llibertat d'expressió i la de manifestació s'estan posant en risc seriosament amb l'únic objectiu d'impedir el referèndum de l'1 d'octubre.

El que està passant aquests dies és d'una gravetat enorme i els demòcrates espanyols haurien de veure-ho amb altura de mires, ja que l'oposició a la independència de Catalunya no pot ser una espècie de barra lliure, on no es compleixi cap dels principis en què se sustenta un estat de dret. Així, la policia retira cartells electorals, recull material de tot tipus de les parades de partits polítics perfectament legals, talla la llum d'actes convocats per grups polítics perquè no es puguin celebrar, entra en impremtes i diaris intimidant els treballadors, prohibeix actes no només a Catalunya, sinó també a Madrid, està atenta a manifestacions de suport al referèndum, el darrer cas el d'aquest divendres a Bilbao. I, enmig de tot això, emergeix el president del Govern espanyol felicitant-se perquè la Guàrdia Civil ha retirat cartells d'una impremta. Com si hagués detingut un comando terrorista o un grup de narcotraficants! I la sala, amb unes desenes de persones entregades, aplaudeix d'allò més, com si li anés la vida. I això passa per ordre del Govern espanyol en la quarta economia de la zona euro i la cinquena de la Unió Europea.

Per si no n'hi hagués prou, sense cap base jurídica, simplement per un cop d'autoritat, el ministre Montoro decideix suplantar el vicepresident i conseller d'Economia i es fa amb el control del pressupost de la Generalitat. I la classe política espanyola, els socialistes i els ciutadans callen i es mantenen en un vergonyós silenci! Per no defensar, no defensen ni l'Estatut d'Autonomia, ja que cap article preveu un tal disbarat. Espanya ha entrat en una perillosa deriva d'erdoganització i sense que a una part de la seva classe política la preocupi gaire que en el seu capteniment s'estigui allunyant massa de comportaments democràtics. 

Veure com un Estat practica una guerra de guerrilles contra un procés democràtic és més difícil d'entendre que el fet que no hagi volgut asseure's a negociar.

I no és que això ho digui una part de la societat catalana, sinó que ja es comença a parlar de la repressió espanyola en els mitjans de comunicació internacionals. I això que Rajoy ens avança que l'obligaran a arribar on no vol arribar. I mentrestant, ni la concentració de més de 700 alcaldes investigats per la fiscalia a la plaça de Sant Jaume -el 75% dels alcaldes catalans- fa reflexionar un Govern espanyol que ha posat la directa de la repressió, confiant que no hi haurà 1 d'octubre,
i que, en cas que n'hi hagi, haurà generat tal por a la societat catalana que la participació serà molt baixa i servirà de plataforma d'enlairament per rematar, llavors sí, la molt minvada economia catalana.


José Antich

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada