divendres, 29 de setembre del 2017

28/09/2017. Referèndum. El Parlament andalús rectifica el Congrés i aprova la proposició contra el referéndum.El Parlament d'Andalusia ha aprovat avui amb el suport del PSOE i del PP, una proposició no de llei de Cs per donar suport a les mesures repressives del govern espanyol, el poder judicial i d'altres institucions estatals contra el referèndum català.

Benvolguts,

En andalús hi ha una frase feta que diu: Y a usted quién le ha dao vela en este entierro!

I en català hi ha una frase que diu: Feta la llei feta la trampa

I encara una frase curiosa del text de l’article, que barreja pomes amb peres. Quin suport necessiten els andalusos que resideixen a Catalunya?: per posar èmfasi en el suport "als andalusos que resideixen a Catalunya".

Doncs, això!

Vegem la notícia:


REFERÈNDUM

El Parlament andalús rectifica el Congrés i aprova la proposició contra el referèndum
El Nacional
Barcelona. Dijous, 28 de setembre de 2017


El Parlament d'Andalusia ha aprovat avui amb el suport del PSOE i del PP, una proposició no de llei de Cs per donar suport a les mesures repressives del govern espanyol, el poder judicial i d'altres institucions estatals contra el referèndum català.

La proposició és similar a la moció que va ser rebutjada fa dues setmanes al Congrés amb el vot en contra dels socialistes.

La iniciativa de Ciutadans, que ha tingut el vot en contra de Podemos i IU, ha incorporat dues esmenes registrades pel Grup Socialista per recollir també el suport als alcaldes i regidors que defensen "la legalitat constitucional a Catalunya" i per condemnar les "intolerables pressions i amenaces" que estan patint, així com per posar èmfasi en el suport "als andalusos que resideixen a Catalunya".

Ciutadans havia acceptat dues esmenes més in voce del PSOE perquè es recollís en el primer punt el suport "a totes les institucions de l'Estat" en comptes d'especificar que és "al govern central, el TC, el Ministeri Fiscal i a la resta de representants del Poder Judicial i d'Autoritats Públiques" com posava la iniciativa original; i una altra perquè s'apostés per l'"entesa institucional" per resoldre els problemes polítics una vegada quedi garantit "el compliment de la llei".

No obstant això, aquestes dues esmenes del PSOE no s'han pogut tramitar perquè Podemos s'hi ha oposat, ja que per tirar endavant les esmenes in voce és necessària la unanimitat de tots els grups de la Cambra, segons recull el reglament, cosa que el líder de Ciutadans, Juan Marín, ha qualificat posteriorment de "martingala". 

El Nacional 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada