diumenge, 2 de gener del 2011

02/01/11. ZP o la irresponsabilitat

Benvolguts,
M’ha fet impressió la cara d'estupefacció del Zapatero publicada el 31 de desembre a la Portada de l’ARA:

       

Suposo que un psicòleg en podria treure molt de suc, tant de la cara com del peu de foto.

Sembla que al PSOE hi ha un debat successori. Blanco diu: "La millor notícia que podria donar Zapatero és que es presenta a les eleccions". Blanco continua dient que el "millor actiu" que té el partit de cara al 2012 és el president del govern espanyol.

“Dijous passat, a la Moncloa, Zapatero va deixar clar que no pensa dimitir ni avançar eleccions. Va llençar un missatge de fermesa que manté, més oberta que mai, la possibilitat que ell repeteixi com a cap de cartell. No va voler posicionar-se sobre si Espanya està preparada per tenir una dona presidenta, en referència a un dels noms que més sonen en la seva successió, el de la ministra de defensa Carme Chacón.”

Aquesta estupefacció i la sensació de llençar-se al buit que sembla que tingui em sembla coherent amb la total irresponsabilitat que ha usat ZP per governar, tenint en compte que la irresponsabilitat a Espanya és patrimoni del Borbó, segons la Constitució.

Recordem que en l’imaginari col·lectiu popular espanyol les diferents fases de la borratxera passen per: “copeo, mas copeo, exaltación de la amistad, insulto al clero, cantos regionales i negación de la evidencia”. Aquesta dita ve a tomb ja que Zapatero va estar instal·lat almenys durant dos anys en la fase de “negación de la evidencia” de la crisi com es pot veure a l’hemeroteca:

Notícia d’Europa Press del 14/01/2008:
“El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, afirmó este lunes que España puede superar a Francia en renta per cápita en 2013, y añadió que será uno de los objetivos que planteará a los españoles para los próximos años. En una entrevista al diario El Mundo recogida por Europa Press, el jefe del Ejecutivo indica que España ya ha superado a Italia en renta per cápita y que es perfectamente posible que pueda superar también a Francia, una de las economías más grandes de la UE. Acaban de darse las cifras de renta per cápita de 2006 y ya estamos por encima de la media europea. Y superamos a Italia (...) y en el 2013 igual hemos superado en renta per cápita a Francia", reitera. Zapatero rechaza de forma categórica que España se encuentre en crisis económica. "En absoluto, eso es una falacia. Puro catastrofismo", subraya el jefe del Ejecutivo, tras insistir en que la economía está creciendo por encima del 3% y que un crecimiento por debajo de esta cifra seguirá siendo "bueno" y permitirá crear empleo y registrar superávit (gener del 2008, fa 3 anys).”
Després d’aquesta total irresponsabilitat, que ens ha portat on som, qui el votarà? Li passarà el mateix que al Mas que hi havia fins abans d’ahir a la Generalitat, que no recordo com es deia?
Suposo que s’ho està tement. Amb la cara paga, i amb les decisions de darrera hora s’està immolant, els va fent la feina bruta als Bancs i a les SICAV i va carregant la crisi que ell (i els altres) han provocat sobre les espatlles dels mileuristes com a única solució que s’imagina per sobreviure...


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada